0
Mobiel

Qualcomm toont ultrasone sensor voor vingerafdruk

vrijdag 30 juni 2017 | 07:49 CET | Nieuws
Qualcomm heeft op Mobile World Congress Shanghai een nieuwe manier gepresenteerd om vingerafdrukken te scannen. De technologie, simpelweg Qualcomm Fingerprint Sensors genoemd, gebruikt ultrageluid om de scan te maken. De sensoren kunnen worden gebruikt onder het display, onder glas en onder metaal. Ze werken ook onder water of met natte handen en met bewegende vingers. Via ultrageluid kan ook de bloeddoorstroming en de hartslag worden gemeten. 

Als toepassingen verwacht Qualcomm allereerst biometrische authenticatie, met meer ontwerpvrijheid voor de makers van de apparaten. De vingerafdrukscanner hoeft niet meer op een vaste plek te zitten onder de startknop, achterop of aan de zijkant. De nieuwe sensor belooft ook veiliger te zijn dan de oude, doordat hij meer gegevens kan verzamelen. 

De Fingerprint Sensor for Display kan worden geplaatst onder een gelaagd OLED scherm van maximaal 1,2 mm dik. De ‘for Glass’ en ‘for Metal’ versies werken onder 800 micrometer glas of onder 650 micrometer aluminium. Qualcomm levert versies die zijn geïntegreerd met het Snapdragon platform voor chipsets, zoals de onlangs aangekondigde Snapdragon 660 en 630, maar ook losse versies voor andere Snapdragons en voor andere merken. 

De versies voor metaal en glas zijn al beschikbaar voor smartphone producenten. De cycli voor ontwikkeling van de hardware zijn kort genoeg dat Qualcomm de eerste modellen al in de eerste helft van 2018 verwacht. De versie voor display is eind 2017 beschikbaar voor producenten. Op MWC Shanghai heeft Qualcomm al werkende modellen getoond in een gemodificeerde Vivo XPlay 6 smartphone. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe