0
Breedband

SallandGlas inventariseert vraag naar glas in buitengebied

maandag 10 november 2014 | 15:30 CET | Nieuws
De Stichting SallandGlas is een peiling onder het buitengebied in de regio Salland begonnen om te kijken of er voldoende draagvlak is om een glasvezelnetwerk uit te rollen. Als voldoende mensen in het buitengebied meedoen, gaat SallandGlas in 2015 een eigen glasvezelnetwerk aanleggen in het buitengebied van de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Deventer.

De aanleg van glasvezel is mogelijk als 60 procent van de mensen in het buitengebied meedoet en als bijdrage in de kosten een ‘buitengebiedtoeslag’ betaalt van 14,75 euro per maand. SallandGlas legt dan bij deze deelnemers glasvezel aan ‘tot in meterkast’. Wie geen maandelijks bedrag wil betalen, kan kiezen voor een eenmalige betaling van 2500 euro (incl btw). Dit zijn de bedragen voor particulieren. Voor bedrijven gelden andere voorwaarden.

Als er voldoende interesse wordt geconstateerd start de stichting de onderhandelingen met providers. Het netwerk krijgt een open karakter. Tot slot wordt de Stichting SallandGlas omgezet in coöperatie SallandGlas. Daarmee wordt het glasvezelnetwerk een netwerk van de inwoners, zonder winstoogmerk. Het beheer wordt, samen met andere initiatieven in de provincie, ondergebracht in één professionele organisatie, zodat de kwaliteit geborgd wordt en de kosten zo laag mogelijk.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën:
Landen:
::: voeg een reactie toe