0
Breedband

Sterke groei online omzet food, telecom daalt weer in Q4

vrijdag 9 februari 2018 | 13:48 CET | Nieuws

De online omzet van de productcategorie Food/Nearfood is het snelst gegroeid in het vierde kwartaal van 2017. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder, gaven Nederlanders van oktober tot en met december 2017 online 52 procent meer uit aan producten in deze categorie. 

Dat stelt GfK op basis van cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor. De volledige Thuiswinkel Markt Monitor voor Q4 2017, waarin ook de cijfers voor heel 2017 zijn opgenomen, wordt begin maart 2018 gepubliceerd. De groeiende populariteit van (het gemak van) online supermarkten onder Nederlanders is de belangrijkste reden voor de sterke stijging van Food/Nearfood (zoals dagelijkse boodschappen). Na Food/Nearfood was Health & Beauty de sterkste stijger (+46%).

Telecom blijft dalen

Net als in het voorgaande derde kwartaal zijn de online bestedingen in de categorie Telecom afgenomen (-2%). Dit heeft mogelijk te maken met de per mei 2017 ingevoerde BKR-registratie bij het afsluiten van telefoonabonnementen inclusief een toestel van 250 euro of duurder. Om een BKR-registratie te voorkomen kiezen consumenten nu sneller voor een abonnement zonder toestel, waardoor bestedingen aan telefonie afnemen.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe