0
Mobiel

US Supreme Court behandelt Oracle-Google zaak over softwarecode

maandag 18 november 2019 | 11:34 CET | Nieuws

Het Supreme Court in Washington DC behandelt de langdurige rechtszaak tussen Oracle en Google over ‘fair use’ van softwarecode, meldt de New York Times. Oracle vordert USD 9 miljard aan schadevergoeding voor het gebruik van de code door Google in de Android-software, wegens inbreuk op het auteursrecht.

In 2016 bepaalde een jury in San Francisco dat Google de copyrightwetten niet had geschonden omdat het 'fair use' had gebruikt van de ongeveer 11.000 regels Java-code. Vorig jaar was het Amerikaanse Hof van Beroep voor het Federale Circuit het echter niet eens met die beoordeling en stuurde het de zaak terug voor een proces om te bepalen hoeveel Google schadevergoeding moet betalen.

Google omschrijft het geschil als 'de auteursrechtzaak van het decennium' in haar officiële verklaringen voor het Hooggerechtshof. De uitspraak is van cruciaal belang voor de software-industrie en de toegang tot gedeelde interfaces, en bepaalt in welke mate software kan worden beschermd door het auteursrecht.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Mobiel & Draadloos
Bedrijven: Google / Oracle
Landen: Wereld
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.