0
Mobiel

Zorgaanbieder Cordaan gebruikt beveiligingsoplossing MobileIron

vrijdag 9 februari 2018 | 11:24 CET | Nieuws

MobileIron levert beveiligingsoplossingen aan zorgaanbieder Cordaan om ervoor te zorgen dat hun zorgmedewerkers veilig mobiel kunnen werken. De zorgverlener biedt zorg aan 20.000 mensen vanuit 120 locaties en 60 thuiszorgteams in de regio Amsterdam. 

Met MobileIron Web@Work krijgen de zorgmedewerkers direct toegang tot noodzakelijke informatie zoals patiëntgegevens. Daarnaast heeft Cordaan veilig beheer van interne documenten met behulp van Docs@Work geïnitieerd om zo de besluitvorming ten aanzien van zorggerelateerde vraagstukken te bespoedigen. 

Meer tijd voor zorg

Cordaan selecteerde MobileIron samen met technologiepartner Vodafone uit diverse leveranciers van enterprise mobility management (EMM) oplossingen. De zorgaanbieder wilde zijn zorgmedewerkers in staat stellen om meer tijd te besteden aan de zorg voor patiënten en minder aan papierwerk. De uitkomst is een zorgportal dat snel en veilig toegankelijk is via MobileIron Web@Work. Mobiele zorgmedewerkers kunnen daarmee direct patiëntgegevens opvragen, zakelijke apps zoals Office 365 en Sharepoint gebruiken, een verbinding maken met websites van partners en andere taken beheren, op basis van single sign-on (SSO). Cordaan is daarnaast ook aan de slag gegaan met de veilige uitwisseling van interne documenten via MobileIron Docs@Work. 

Cordaan beheert binnen hun buitendienst momenteel 2.300 mobiele bedrijfsapparaten. Alle mobiele apparaten zijn gebaseerd op iOS en worden ingericht via MobileIron. Cordaan maakt daarnaast gebruik van het Device Enrollment Program (DEP) van Apple om apparaten eenvoudig uit te rollen en onder supervisie te houden. Dit helpt organisaties te voldoen aan veiligheidseisen en wet- en regelgeving die van toepassing zijn op mobiele apparaten, apps en data. 

Met MobileIron als basis voor de mobiele beveiliging stelt Cordaan verder belangrijke stappen genomen te hebben om te voldoen aan huidige en toekomstige voorschriften voor de zorg, zoals GDPR. Naarmate de regels van de overheid en de branche verder evolueren, zal de samenwerking met een security specialist als MobileIron het voor Cordaan aanzienlijk eenvoudiger maken om aan steeds veranderende nalevingsvereisten te voldoen.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe