0
Breedband

BlackBerry geeft update over koers, weinig ruimte voor devices

vrijdag 26 februari 2016 | 14:49 CET | Achtergronden

Blackberry greep het Mobile World Congress aan om zich verder te profileren als enterprise service provider. Tijdens een ronde tafel-sessie met excutives van het Canadese bedrijf kwamen smartphones dan ook niet ter sprake. "Onze turn-around verloopt succesvol. We spelen effectief in op groeimarkten zoals mobile security en privacy management", claimt COO Marty Beard.

In het voorlaatste financiële kwartaal van BlackBerry dook zijn smartphoneverkoop onder de miljoen en de kans dat modellen als de Android-smartphone Priv, voorzien van fysiek toetsenbord, BlackBerry weer in het zadel zullen helpen, lijkt momenteel zeer klein. Dat lijkt BlackBerry zelf ook te beseffen, gelet op een presentatie van het bedrijf tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. De verwachte introductie van de Vienna, naar verluidt een nieuwe Android-smartphone, bleef dan ook uit. 

Vijf acquisities binnen 18 maanden

BlackBerry schoof een zware delegatie naar voren om de koers van het bedrijf nader aan de pers toe te lichten. Tot de woordvoerders van een ronde tafel-sessie behoorden Marty Beard, (Chief Operating Officer), Dave Kleidermacher (Chief Security Officer), Derek Kuhn (Vice President of Sales for BlackBerry IoT Division) en Carl Wiesse (President of Global Sales). 

De boodschap: BlackBerry laat geen kans onbenut om in te spelen op topics die leven onder zijn belangrijkste doelgroep. “We kennen onze kracht op het gebied van mobile enterprise security. Tot onze klanten behoren de grootste ziekenhuizen, banken, autofabrikanten en overheden. Die kiezen BlackBerry vanwege een reden”, zei Marty Beard, sinds juli 2014 COO bij BlackBerry. 

Om zijn portfolio te versterken, deed BlackBerry de afgelopen jaren een aantal acquisities. In 2014 kocht het bedrijf de Britse maker van virtual sim-oplossingen Movirtu en het Duitse SecuSmart, dat zich richt op het beveiligen en afschermen van (mobiele) communicatie en data. Tot de aankopen van vorig jaar behoorden het Israëlische bedrijf WatchDox (enterprise file-sync-and-share (EFFS) security), de Amerikaanse aanbieder van beveiligde netwerken voor noodcommunicati AtHoc en leverancier van mobile device management-oplossingen Good Technology. 

“We hebben haast gemaakt met de integratie van alle technologieën om binnen relatief korte tijd te kunnen komen met een geïntegreerd platform voor enterprise mobility”, aldus Beard.

Tijdens het MWC maakte BlackBerry de overname bekend van het Britse bedrijf Encription. Met de overname wil BlackBerry zich richten op de markt voor consultancy-diensten op het gebied van security. Het mondiaal te lanceren portfolio genaamd Professional Cybersecurity Services, is opgebouwd uit Strategic Security, Technical Security, Automotive en IoT Security, evenals Detection, Testing en Analysis. 

Secure messaging

Een speciale rol binnen BlackBerry is weggelegd voor secure messaging. In maart vorig jaar begon BlackBerry met de wereldwijde uitrol van zijn BBM Protected om zijn berichtendienst, ooit populair bij jongeren, te promoten bij zakelijke gebruikers. “Wij zien BBM ontwikkelen tot een volwaardig enterprise platform waarop een groot aantal value-added services zullen worden gebouwd”, voorspelde Beard. 

Een voorbeeld hiervan is het partnership dat BlackBerry op het MWC aankondigde met Sharecare, een digitaal platform voor health en wellness. Gebruikers van dit platform kunnen via Sharecare BBM channels in contact komen met artsen en healthcare experts, die op hun beurt adviezen geven over medische onderwerpen. Met de samenwerking wil BlackBerry naar eigen zeggen aantonen dat medische gegevens op een veilige wijze mobiel kunnen worden gecommuniceerd.

“Binnen IoT is healthcare een heel belangrijke focus van BlackBerry”, zei Beard. “Het embedden van onze secure messaging in apps als Sharecare is voor ons van strategisch belang. We beginnen nu bij healthcare, maar daar laten we het natuurlijk niet bij.” tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe