0
Breedband

Internetklanten Vodafone, XS4ALL hebben vaker extra diensten

dinsdag 20 mei 2014 | 14:21 CET | Achtergronden

Steeds meer Nederlanders gebruiken aanvullende diensten zoals security, firewalls en muziekdiensten. Een deel van deze diensten wordt afgenomen via een internetprovider, maar ook andere bedrijven verkopen deze diensten. Voor providers lijkt er nog veel potentie op dit gebied, zo blijkt uit onderzoek van het Telecompaper Consumer Panel.

Voor een provider zijn aanvullende internetdiensten een manier om klanten aan zich te binden. Hoe meer verbindingen zij met de klant hebben, des te hoger is de drempel om over te stappen naar een andere provider. Uit recent Telecompaper-onderzoek bleek dat 91 procent van de huishoudens hun desktop en 88 procent hun laptop van securitysoftware heeft voorzien. Uit hetzelfde onderzoek bleek tevens dat tien procent van deze securitysoftware is aangeschaft via de internetprovider.


Behalve securitysoftware kunnen ook andere diensten zoals muziekdiensten, hosting, domeinnamen en data-opslag via een provider worden afgenomen, dit kan echter ook via andere bedrijven. Telecompaper bekeek welke internetdiensten de klanten van de verschillende internetproviders (al dan niet via hun provider) gebruiken. Vooral klanten van Vodafone en XS4ALL blijken veel van deze extra diensten gebruik te maken.

Ruim de helft van de Nederlandse huishoudens (56%) heeft een virusscanner of antivirusprogramma dat zijn email checkt. Ook de firewall (43%) en spamfilter (39%) zijn populair.  Dertien procent geeft aan een eigen website te hebben, tien procent heeft een eigen domeinnaam en nog eens zes procent heeft webhosting afgesloten. Dit betekent dat de helft van de Nederlanders met een eigen website deze niet zelf host, maar een website heeft gemaakt die onderdeel is van een andere website. Hierbij kan gedacht worden aan blogwebsites zoals Tumblr.

 


Muziekdiensten en WiFi nemen vlucht

In het eerste kwartaal van 2014 maakte zeven procent van de Nederlanders gebruik van muziekdiensten via internet; dat komt overeen met 910.000 Nederlanders in de leeftijd van 12 tot en met 80 jaar. Een half jaar eerder (Q3 2013) lag dit aantal nog op 800.000. Dat is een stijging van veertien procent. Een verklaring voor deze forse stijging kan gevonden worden in samenwerkingsverbanden zoals van KPN met Spotify en T-Mobile met Deezer.

Ook het aantal Nederlanders dat WiFi/internet onderweg gebruikt via de internetprovider nam een vlucht. In het eerste kwartaal van 2012 deed tien procent dit, twee jaar later is dit bijna verdubbeld naar 19 procent. Met name het afgelopen half jaar was er een grote stijging te zien. Dit komt overeen met de periode waarin Ziggo zijn WiFi-hotspots aanzette. Behalve de muziekdiensten en WiFi laten ook het gebruik van online data opslag en het gebruik maken van een pc-helpdesk of monteur aan huis een stijging zien.

 

XS4ALL- en Vodafone- klanten springen eruit

XS4ALL-klanten gebruiken alle diensten (met uitzondering van WiFi onderweg) vaker dan gemiddeld. Ook klanten van Vodafone gebruiken de meeste diensten vaker dan gemiddeld. Een uitzondering vormen hier de pc Firewall (even vaak als gemiddeld), virusscan mail en spamfilter (beide minder vaak dan gemiddeld).

De klanten van Vodafone en XS4ALL staan daarmee in groot contrast met die van Telfort. Klanten van deze laatste provider gebruiken geen van de diensten vaker dan gemiddeld, terwijl de virusscan van hun e-mail, WiFi onderweg, pc-firewall en spamfilter zelfs minder vaak dan gemiddeld gebruikt worden. Deze cijfers betekenen ofwel dat Vodafone en XS4ALL hun extra diensten beter dan Telfort weten te verkopen aan hun klanten, ofwel dat hun klanten vaker dan gemiddeld deze diensten bij derden (bv een hostingbedrijf, WiFi-spots via KPN mobiel) afnemen.

Klanten Caiway en Delta best beveiligd

Vijftig procent van de Nederlanders maakt gebruik van een firewall, bij Caiway- (58%) en Delta-klanten (57%) ligt dit een stuk hoger. Klanten van beide aanbieders gebruiken ook vaker dan gemiddeld een spamfilter (56% en 58% versus 46% van de markt). Delta-klanten doen hier nog een schepje bovenop, van hen gebruikt 77 procent een virusscan voor hun e-mails, tegen 65 procent van de markt.

KPN scoort op muziek, XMS op websites

Eén op de tien KPN-klanten maakt gebruik van muziekdiensten via internet. Dat ligt boven het gemiddelde van zeven procent. Vodafone (12%) en XS4ALL (11%) scoren ook hoger dan gemiddeld. De hoge scores van KPN en XS4ALL kunnen verklaard worden door de gratis Spotify abonnementen die KPN en XS4ALL klanten krijgen. Klanten van XMS scoren hoger dan gemiddeld op het gebruik van domeinnamen, eigen websites en webhosting. Hiermee hoeven ze alleen klanten van Vodafone en XS4ALL voor zich te dulden.

Het onderzoek is gebaseerd op het Telecompaper Consumer Panel. De peilingen zijn gedaan in de periode januari 2012 tot en met april 2014 (n= 147.784). De steekproef bestaat uit panelleden in de leeftijd tussen de 12 en 80 jaar. Uitkomsten zijn gestratificeerd naar leeftijd, geslacht en opleiding. Vraag: 'Van welke van de volgende aanvullende internetdiensten maakt jouw huishouden gebruik? Meer dan één antwoord mogelijk.'
Voor meer informatie over ons panel en mogelijkheden kunt u contact opnemen met onze researchafdeling (feedback@telecompaper.com).


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe