0
Mobiel

Vodafone doet met Napster wat KPN en T-Mobile al langer doen

dinsdag 31 maart 2015 | 14:12 CET | Achtergronden

Vodafone heeft een overeenkomst gesloten met Napster en neemt de streaming muziekdienst op in haar portfolio. Als onderdeel van deze samenwerking gaat Vodafone haar klanten zes maanden kosteloos toegang geven tot de premium streaming muziekdienst Napster Unlimited. Het dataverbruik van Vodafone-klanten die muziek streamen over het mobiele netwerk van Vodafone, zal wel worden verrekend met de mobiele bundel van de klant. Bestaande klanten krijgen bij aankoop van een eenmalige bundel van 100 MB zes maanden gratis Napster. Nieuwe en verlengende klanten die besluiten een Red of Smart-abonnement af te sluiten, krijgen ook zes maanden gratis Napster. De actie start op 7 april. 

De contentdeal van Vodafone laat zich vergelijken met de overeenkomst van KPN met Spotify en T-Mobile met Deezer. Telecompaper zet het muziekaanbod van de Nederlandse mobiele operators op een rijtje.

Vodafone en Napster

  • Samenwerking per 7 april 2015
  • Aantal tracks bij Napster: >34 miljoen
  • Napster, onderdeel van Rhapsody, is sinds 2013 actief in Nederland

Zoals aangegeven kunnen klanten de eerste zes maanden kosteloos gebruik maken van het Napster-aanbod. De data wordt uit de bundel gebruikt. Na zes maanden wordt het contract zonder opzegging automatisch verlengd. Vanaf dan betaalt de klant 9,95 euro per maand. Dit kan maandelijks worden opgezegd.

De Napster-diensten kunnen gebruikt worden via iOS, Android en Windows Mobile.

Napster en Vodafone werken al twee jaar samen in Griekenland en Spanje.

KPN en Spotify

  • Samenwerking sinds 24 oktober 2011
  • Aantal tracks bij Spotify: >30 miljoen
  • Spotify is sinds 2010 actief in Nederland

Mobiele klanten van KPN kunnen opwaarderen met Spotify Premium. Voor 10 euro per maand krijgt de abonnee 1.500 MB aan data en onbeperkt toegang tot Spotify. Iedere maand aan- en uitzetbaar. De Spotify-dienst zit inbegrepen in het duurste consumentenaanbod van KPN: het Abonnement Zorgeloos Premium.

KPN biedt de Spotify-diensten gratis in combinatie met Alles-in-één Pakket Standaard of Premium pakketten voor de vaste lijn.

De Spotify -diensten kunnen gebruikt worden via iOS, Android en Windows Mobile.

T-Mobile en Deezer

  • Samenwerking sinds 4 juni 2012
  • Aantal tracks bij Deezer: >35 miljoen
  • Deezer is sinds 2011 actief in Nederland

T-Mobile klanten kunnen Deezer Vast kiezen in combinatie met hun mobiele abonnement. Dat kost maandelijks 5,99 euro en dit abonnement duurt even lang als de looptijd van het mobiele abonnement. Voor 9,99 euro per maand kunnen T-Mobile klanten Deezer Onbeperkt Muziek kiezen en in dat geval iedere maand aan- of uitzetten.

De Deezer -diensten kunnen gebruikt worden via iOS, Android, Windows Mobile en BlackBerry.

Aantal gebruikers in Nederland

De mobiele operators maken niet bekend hoeveel van hun klanten gebruik maken van de muziekdiensten. Hoewel Napster sinds 2013 actief is in Nederland, zijn er geen gebruikersgegevens bekend. Het Telecompaper Consumer Panel heeft wel gemeten hoeveel mensen er gebruik maken van Spotify en van Deezer. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe