0
Breedband

ZyXEL toont broadband portfolio en Smart Home op BBWF

donderdag 14 november 2013 | 16:29 CET | Achtergronden

ZyXEL toonde eind oktober op het Broadband World Forum (BBWF) een overzicht van haar producten en diensten. De producent uit Taiwan maakt netwerkapparatuur en producten voor de zakelijke markt, zoals LAN controllers en WiFi routers voor locaties met veel publiek. Daarnaast zijn er de consumentenproducten, onder meer modems, mediaspelers en network attached storage (NAS). Een nieuwe markt is Smart Home.

ZyXEL wil netwerkoperators en ISP’s een end-to-end oplossing bieden, vertelde ZyXEL president Gordon Yang op het BBWF. ZyXEL streeft niet na om de goedkoopste leverancier te zijn, maar legt de nadruk op het optimaliseren van diensten en het bieden van toegevoegde waarde. Het bedrijf levert xDSL en GPON netwerkapparatuur, switches en een compleet portfolio van modems en gateways, voor xDSL, kabel, glasvezel en LTE.

Het produceert modems en gateways, die ook in Nederland aan enkele ISP’s worden geleverd. Nieuwe producten zijn uitgerust met de nieuwere WiFi standaard, 802.11ac, maar ZyXEL ondersteunt ook de HomePlug standaarden. Via de AV- en de nieuwere AV2- standaard kan over het elektriciteitsnetwerk een multimedia-netwerk in huis worden aangelegd, voor streaming video of audio, maar ook voor allerlei aangekoppelde apparaten.

HomePlug werkt met losse adapters, maar de technologie kan ook worden ingebouwd in apparatuur. Een modem geeft IP-signalen dan niet alleen door via ethernetpoorten en WiFi, maar ook via het elektriciteitsnetwerk, via de stekker waarmee hij in het stopcontact zit.

Smart Home

Het merk toonde ook een complete oplossing voor smart home. Die markt staat nog aan het begin van de ontwikkeling. Een aantal communicatiestandaarden, zowel vaste als draadloze, is nog in de race en dat betekent dat er nog vraagtekens zijn over interoperabiliteit.

ZyXEL heeft een geïntegreerde oplossing ontwikkeld, via een router die in huis komt te staan. Daaraan kunnen verschillende apparaten gehangen worden, zoals sensoren die registreren of een deur of raam geopend wordt, een rookmelder, camera met tweeweg-audio, sirene, schakelbare stopcontacten, maar ook een sensor die water (een volgelopen kelder) detecteert en alarm slaat.

ZyXEL ontwikkelt ook het back-end voor een klantcontactcenter en verwacht dat ISP’s de diensten als serviceabonnement kunnen aanbieden. Die contracten worden per provider afgesloten en ZyXEL kan daarom nog niet aangeven wat de kosten van de oplossing zijn.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe