0
Algemeen

Bellen naar het buitenland kan zonder regulering

dinsdag 27 juni 2017 | 13:48 CET | Marktcommentaren
In de slipstream van de RLAH-regulering stelt D66 voor dat ook het bellen van Nederland naar andere landen (in Europa) wordt aangepakt. Vorig jaar deed een groep van 150 Europartlementaiërs een soortgelijk voorstel. Er zijn goede redenen om daar tegen te zijn.

Een argument voor zulke nieuwe regulering is dat hoge belkosten van Nederland naar Europa verwarrend zijn in het licht van de RLAH-regulering. Een hoog tarief voor een weinig gebruikte dienst heeft echter ook zijn voordeel: het isoleert hoge kosten in op één duidelijke plek (bellen naar het buitenland). Het is een winstmotortje voor de providers en voorkomt dat elders de tarieven omhoog gaan. Immers, als de prijzen omlaaggereguleerd worden, zullen andere tarieven stijgen. De aanbieders willen namelijk hun marge op peil houden.

De EC is tegen en zegt dat er voldoende alternatieven met lage prijzen zijn. Met andere woorden: het voortbestaan van een stand-alone bel-app zoals Viber komt in gevaar als D66 zijn zin krijgt. Daarnaast ligt er ook voor traditionele concurrenten een mogelijkheid om zich te onderscheiden met lage prijzen. Denk aan MVNO's zoals Lyca en Lebara.

Kortom, dit kan maar beter aan de markt overgelaten worden.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe