0
Industry Resources

Redundantie essentieel voor optimale beschikbaarheid van het bedrijfsnetwerk

Thursday 28 January 2021 | 16:15 CET | Advertorial | provided by Dataweb

Altijd online en altijd verbonden. Het lijkt zo vanzelfsprekend tegenwoordig. Het belang van connectiviteit wordt echter pas goed duidelijk op het moment dat er even géén verbinding is. Een infrastructuur met hoge garanties op de beschikbaarheid van het netwerk is daarom onmisbaar en voor veel organisaties zelfs een doorslaggevende factor om business te kunnen doen. Denk aan overheden, logistieke dienstverleners, ziekenhuizen of meldkamers. Niet bereikbaar zijn in een crisissituatie zou hier grote gevolgen hebben. Het sleutelwoord om optimale beschikbaarheid van het netwerk te realiseren is redundantie.

Hoge netwerkbeschikbaarheid cruciaal

Beschikbaarheid betekent letterlijk ‘te gebruiken’. Het is erop gericht zoveel mogelijk ‘single points of failure’ te elimineren. De IT-infrastructuur is immers de ruggengraat van bedrijven en organisaties. Als u slechts één verbinding via zakelijk glasvezel hebt, betekent dit dat wanneer er op één plek iets misgaat, al uw netwerkverkeer uitvalt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Uitval of kapotte router;
  • Stroomstoringen;
  • Onderhoudswerkzaamheden;
  • Menselijke configuratiefouten;
  • Glasvezelbreuk bij graafwerkzaamheden;
  • Calamiteiten in het datacenter.

Als om wat voor reden dan ook de IT-diensten van een bedrijf worden onderbroken, kan dat een enorme catastrofe worden. Bedrijfsprocessen stoppen, uw organisatie is onbereikbaar, klanten kunnen niet bediend worden, leveranciers weten niet wat er van hen wordt verwacht, medewerkers kunnen niet meer worden uitbetaald en digitale communicatie en samenwerking wordt vrijwel onmogelijk.1.

Creëer redundantie in uw bedrijfsnetwerk

Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om de kans op downtime te minimaliseren en eerdergenoemde doemscenario’s tot een minimum te beperken:

1. Back-up DSL- of 4G-verbinding

Bij uitval van de Ethernet-verbinding schakelt de geleverde router automatisch over op de back-up DSL- of 4G-verbinding, dit met behoud van de IP-adressen. Deze back-up verbindingen worden onderliggend uitgevoerd op een ander netwerk dan de hoofdverbinding. Zo blijft de organisatie online en vindt extra spreiding van risico plaats. De back-uplijn heeft weliswaar een lagere snelheid dan de Ethernet hoofdverbinding, maar beschermt je wel tegen tijdelijke downtime.

2. VRRP/HSRP oplossing

VRRP staat voor Virtual Router Redundancy Protocol. Met dit netwerkprotocol wordt automatische failover functionaliteit bewerkstelligd wanneer één of meerdere interfaces op een router, of de gehele router, uitvalt. Feitelijk vormen twee fysieke routers samen één virtuele router, waarbij slechts één de daadwerkelijke routering uitvoert. Hiermee wordt de hardware als Single Point Of Failure (SPOF) wordt uitgesloten. Het Hot Standby Router Protocol (HSRP) is feitelijk hetzelfde als Virtual Router Redundancy Protocol (VRRP), maar dan specifiek voor Cisco routers.

3. Multi carrier verbinding

U kunt ervoor kiezen om twee internetverbindingen bij één provider af te nemen. DataWeb maakt in geval van een Multi carrier verbinding reeds gebruik van onderliggend twee verschillende netwerken met zoveel mogelijk geografische spreiding onder onze coördinatie. Bijvoorbeeld de primaire lijn via KPN en de secundaire lijn via een ander netwerk. Doordat u deze lijnen beide bij DataWeb afneemt, is het mogelijk om te zorgen voor een automatische failover waarbij op beide verbindingen gebruik gemaakt wordt van dezelfde reeks IP-adressen.

Vangnet voor uw connectiviteit

De afhankelijkheid van IT neemt toe en daarmee het belang van een betrouwbare digitale infrastructuur. Zorg met redundante glasvezelverbindingen voor maximale continuïteit van uw bedrijfskritische processen. Een redundante zakelijk glasvezel infrastructuur beperkt uitval tot het minimum en vormt dan ook hét vangnet voor uw connectiviteit. 
Benieuwd wat een redundant netwerk voor uw bedrijf of organisatie kan betekenen? Neem contact op met DataWeb, zakelijk glasvezel specialist, via sales@dataweb.nl of bel 070 381 92 18.Sponsor Details

Name    Dataweb
Contact    www.dataweb.nl


Free Headlines in your E-mail

Every day we send out a free e-mail with the most important headlines of the last 24 hours.

Subscribe now

Categorieën: General
Bedrijven: Cisco / KPN
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

Log in of registreer om een reactie achter te laten.

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.Kalender   /   Evenementen

11 mei Small Cells World Summit
13 mei BT FY results
13 mei Inwit Q1 2021
13 mei Telefonica Q1 2021
13 mei Alibaba Group Q1
13 mei Poly fiscal Q4
13 mei DZS investors day
14 mei Japan Display FY results
14 mei Telesat Q1
14 mei Digi Communications Q1 2021
14 mei Sohu.com Q1 2021
14 mei Sogou Q1 2021
17 mei Minim Q1 2021
17 mei World Telecommunication and Information Society Day
18 mei Iliad Q1 2021
18 mei Vodacom FY results
18 mei Vodafone FY results
18 mei iQiyi Q1
18 mei Baidu Q1 2021
18 mei MTS Q1 2021
18 mei Google I/O
19 mei Analog Devices Q2
19 mei TIM Q1 2021
19 mei Cisco fiscal Q3
19 mei Qualcomm 5G Summit
20 mei Nkom 2020 telecoms statistics
20 mei Poly investors day
20 mei Deutsche Telekom Capital Markets day
20 mei Shaw EGM on Rogers merger
20 mei Telefonica Deutschland AGM
::: Meer Kalender Items