0
Algemeen

ACM maakt afspraken met datingsites

vrijdag 14 februari 2020 | 13:47 CET | Nieuws

Op Valentijnsdag waarschuwt de ACM dat er nog steeds datingsites zijn die werken met nepprofielen, zonder daarover duidelijk te zijn. Consumenten worden hierdoor misleid, omdat geen contact mogelijk is met de persoon die in het nepprofiel wordt beschreven. 

Als het gaat om een nepprofiel moet dit duidelijk vermeld worden. Als er een mogelijkheid is om te chatten, dan moet het duidelijk zijn of de consument chat met de echte persoon die in het profiel beschreven staat of met een zogenaamde ‘chatoperator’ met een nepprofiel.

De toezichthouder heeft de bedrijven achter zeventien datingsites benaderd en afspraken gemaakt. Deze sites zeggen toe dat ze hun gebruikers beter informeren, vooral als die uit kwetsbare groepen bestaan. Daarnaast hebben ze gebruikers gecompenseerd. 2500 gebruikers hebben zich gemeld, de datingsites hebben EUR 2 miljoen gecompenseerd, in sommige gevallen tot tienduizenden euro’s.

ACM roept consumenten op om alert te zijn en signalen aan haar door te geven. De misleidende datingdiensten vragen vaak een bedrag per bericht. Ook zijn de kandidaten vaak wel erg aantrekkelijk, maar lukt het nooit om hen in het echt te ontmoeten. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: ACM
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.