0
Breedband

ACM wijst klacht over gedoogplicht glasvezelkabels af

vrijdag 26 juni 2020 | 12:13 CET | Nieuws
Schrijf je nu alvast in voor het gratis webinar over de Multibandveiling 2020. En hoor snel na de veiling wie hoeveel waarvoor betaalde en wat we nu kunnen verwachten. Meld je hier aan!

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft een aanvraag afgewezen om te bemiddelen tussen een grondeigenaar en KPN. ACM stelt dat de klacht van deze (niet bij naam of plaats genoemde) grondeigenaar niet-ontvankelijk is. In september vorig jaar heeft deze grondeigenaar op zijn erf bij toeval een glasvezelkabel ontdekt, die van KPN bleek te zijn. Daarop vroeg hij de ACM om tussenbeide te komen op grond van artikel 5.3 van de Telecommunicatiewet (gedoogplicht). 

ACM schrijft in het besluit: “De grondeigenaar stelt dat bij het leggen van de kabel niet de juiste procedure is gevolgd. De grondeigenaar vraagt de ACM te bemiddelen zodat er alsnog een goede gedoogovereenkomst met KPN tot stand komt. Uit de bij het verzoek gevoegde stukken blijkt dat de grondeigenaar daarbij uitgaat van een vergoeding voor het gebruik van de grond en van begrenzing van de gedoogplicht in tijd.” ACM concludeert dat het artikel in de Telecommunicatiewet hier niet voor bedoeld is. KPN is namelijk niet de opdrachtgever van de werkzaamheden waarbij het glasvezel aan het licht kwam.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Internet
Bedrijven: ACM / KPN
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.