0
IT

AP: beveiliging persoonsgegevens bij gemeenten niet op orde

vrijdag 22 januari 2016 | 09:01 CET | Nieuws
GRATIS webinar van Telecompaper over de Trends en ontwikkelingen in de Nederlandse Telecommarkt 2021Q3. Donderdag 9 december om 14:00. Schrijf je nu in!
Bij een aantal gemeenten in Nederland is de beveiliging van persoonlijke gegevens niet op orde. Dat concludeert de Autoriteit Persoonsgegevens na onderzoek bij dertien gemeenten. Deze gemeenten maken gebruik van Suwinet, een besloten systeem waarmee overheden persoonsgegevens kunnen uitwisselen. Volgens de AP bleken sommige gemeenten laks om te springen met toegangsrechten en is er door ambtenaren van het systeem misbruik gemaakt om bijvoorbeeld de gegevens van bekende Nederlanders te raadplegen.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



Categorie├źn: IT
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

Log in of registreer om een reactie achter te laten.

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt gemeenten opnieuw

Published 20 apr 2016 09:56 CET | Nederland
Gemeenten houden zich niet volledig aan de regels bij de verwerking van persoonsgegevens, meldt de Autoriteit Persoonsgegevens ...

V&J: nog geen sprake van budgetproblemen bij AP

Published 29 feb 2016 17:19 CET | Nederland
Het is niet vastgesteld dat de Autoriteit Persoonsgegevens budget tekort komt, schrijft minister Van der Steur van V&J aan de ...

Eurostat: 1 op 4 online EU-burgers heeft veiligheidsprobleem

Published 09 feb 2016 08:41 CET | Europa
Eén op de vier Europeanen die in 2015 van internet gebruikmaakten, had te kampen met een online veiligheidsprobleem, zoals een ...

Autoriteit Persoonsgegevens trekt de lijnen van het CBP door

Published 29 jan 2016 09:56 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de prioriteiten bekendgemaakt voor 2016. De naam CBP bestaat niet meer, maar op ...

Dutch municipalities not always protective of personal data

Published 22 jan 2016 11:34 CET | Nederland
Personal data is not properly protected at a number of Dutch municipalities, a study by the Dutch Data Protection Authority (DPA) ...

Gemalto: datalekken slecht voor loyaliteit klant

Published 10 dec 2015 07:52 CET | Wereld
Datalekken vormen een afbreukrisico voor bedrijven, stelt Gemalto in een rapport. Bijna twee derde (64%) van de consumenten zegt ...

CBP publiceert beleidsregels voor melding datalek

Published 09 dec 2015 14:11 CET | Nederland
Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) heeft de beleidsregels gepubliceerd voor de meldplicht datalekken. Alle bedrijven ...

Ruim twee derde overheidsorganisaties slachtoffer malware

Published 01 dec 2015 10:52 CET | Wereld
Overheidsorganisaties zijn wereldwijd het meest populaire doelwit voor aanvallen met malware. Op de tweede plaats staan ...

Nederlanders beschermen hun smartphone onvoldoende

Published 25 nov 2015 08:51 CET | Nederland
73 procent van de Nederlanders is zich er van bewust dat zij met het downloaden van apps ook virussen of andere vormen van ...