0
Algemeen

Autoriteit Persoonsgegevens trekt de lijnen van het CBP door

vrijdag 29 januari 2016 | 09:56 CET | Nieuws
Bent u nieuw in de sector en/of kunt u een stoomcursus telecom gebruiken? Volg dan onze Masterclass Introductie telecom. Meld je hier aan...
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de prioriteiten bekendgemaakt voor 2016. De naam CBP bestaat niet meer, maar op hoofdlijnen gaat het om dezelfde aandachtsgebieden als in de afgelopen jaren: beveiliging van persoonsgegevens, big data & profiling, medische gegevens, persoonsgegevens bij de (digitale) overheid en persoonsgegevens in de arbeidsrelatie. Wel worden naar aanleiding van maatschappelijke en technologische ontwikkelingen, zowel nationaal als internationaal, andere accenten gelegd. Nieuw per 1 januari is de meldplicht datalekken en het toezicht daarop. De kernwaarden van de

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens / CBP
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Een jaar meldplicht brengt AP 5.500 datalekken boven water

Published 29 dec 2016 08:58 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft in een jaar tijd 5.500 meldingen van datalekken binnengekregen. De meeste meldingen zijn ...

AP: bijna elke dag melding van dataverlies in ziekenhuizen

Published 25 nov 2016 08:38 CET | Nederland
Het afgelopen jaar hebben ziekenhuizen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) 304 maal melding gedaan van grootschalig ...

Autoriteit Persoonsgegevens: 3.400 datalekken gemeld

Published 02 sep 2016 08:57 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft 3.400 meldingen gekregen onder de meldplicht voor datalekken, sinds die op 1 januari is ...

AP wil dat ziekenhuizen stoppen met tracking cookies

Published 23 jun 2016 14:29 CET | Nederland
Bijna de helft van alle Nederlandse ziekenhuizen overtreedt de wetgeving door tracking cookies te plaatsen. Dat stelt de ...

Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt gemeenten opnieuw

Published 20 apr 2016 09:56 CET | Nederland
Gemeenten houden zich niet volledig aan de regels bij de verwerking van persoonsgegevens, meldt de Autoriteit Persoonsgegevens ...

V&J: nog geen sprake van budgetproblemen bij AP

Published 29 feb 2016 17:19 CET | Nederland
Het is niet vastgesteld dat de Autoriteit Persoonsgegevens budget tekort komt, schrijft minister Van der Steur van V&J aan de ...

Eurostat: 1 op 4 online EU-burgers heeft veiligheidsprobleem

Published 09 feb 2016 08:41 CET | Europa
Eén op de vier Europeanen die in 2015 van internet gebruikmaakten, had te kampen met een online veiligheidsprobleem, zoals een ...

Personal Data Authority outlines plans for 2016

Published 01 feb 2016 10:19 CET | Nederland
The Personal Data Authority (Autoriteit Persoonsgegevens) of the Netherlands has outlined its priorities for 2016. The PDA is the ...

EZ helpt MKB met handleiding privacybeleid

Published 01 feb 2016 08:58 CET | Nederland
Het ministerie van Economische Zaken heeft een online handleiding voor privacyzaken gepubliceerd voor het bedrijfsleven. ...

AP: beveiliging persoonsgegevens bij gemeenten niet op orde

Published 22 jan 2016 09:01 CET | Nederland
Bij een aantal gemeenten in Nederland is de beveiliging van persoonlijke gegevens niet op orde. Dat concludeert de Autoriteit ...

Autoriteit Persoonsgegevens zet onderzoek Facebook door

Published 14 jan 2016 13:25 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een last onder dwangsom voor Facebook ingetrokken. Dit besluit gaat terug op een zaak die al ...

Autoriteit Persoonsgegevens: sancties openbaar

Published 11 jan 2016 16:45 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft nieuwe beleidsregels vastgesteld voor de openbaarmaking van sancties. Openbaarmaking is ...

CBP waarschuwt voor tekort aan mankracht

Published 30 dec 2015 09:40 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt er op 1 januari taken en bevoegdheden bij, maar geen budget om die uit te voeren. ...

CBP publiceert beleidsregels voor melding datalek

Published 09 dec 2015 14:11 CET | Nederland
Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) heeft de beleidsregels gepubliceerd voor de meldplicht datalekken. Alle bedrijven ...

CBP polst markt over meldplicht datalekken

Published 21 sep 2015 13:15 CET | Nederland
Het CBP heeft beleid ontwikkeld voor het toezicht op de meldplicht datalekken. Deze concept-richtsnoeren worden vier weken lang ...