0
Algemeen

Autoriteit Persoonsgegevens: sancties openbaar

maandag 11 januari 2016 | 16:45 CET | Nieuws
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft nieuwe beleidsregels vastgesteld voor de openbaarmaking van sancties. Openbaarmaking is bedoeld om te laten zien welk werk de privacytoezichthouder doet en om maatregelen effectiever te maken. Over lopend onderzoek wordt nooit iets naar buiten gebracht. Als een onderzoek is afgesloten, worden de namen van bedrijven wel bekendgemaakt, al kan een bedrijf wel (via de rechter) proberen om dat te voorkomen. De beleidsregels van het vroegere CBP uit november 2013 zijn ingetrokken.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens / CBP
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

Log in of registreer om een reactie achter te laten.

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

V&J: nog geen sprake van budgetproblemen bij AP

Published 29 feb 2016 17:19 CET | Nederland
Het is niet vastgesteld dat de Autoriteit Persoonsgegevens budget tekort komt, schrijft minister Van der Steur van V&J aan de ...

Autoriteit Persoonsgegevens trekt de lijnen van het CBP door

Published 29 jan 2016 09:56 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de prioriteiten bekendgemaakt voor 2016. De naam CBP bestaat niet meer, maar op ...

CBP keurt nieuw opsporingssysteem Brein goed

Published 08 jan 2016 16:02 CET | Nederland
Stichting Brein heeft toestemming gekregen van het College Bescherming Persoonsgegevens voor het gebruik van een nieuw systeem om ...

De meldplicht datalekken staat nog niet op de rails

Published 30 dec 2015 13:48 CET | Nederland
Het CBP waarschuwt voor problemen bij de invoering van de meldplicht datalekken, op 1 januari. Voorzitter Jacob Kohnstamm stelt ...

CBP waarschuwt voor tekort aan mankracht

Published 30 dec 2015 09:40 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt er op 1 januari taken en bevoegdheden bij, maar geen budget om die uit te voeren. ...

CBP publiceert beleidsregels voor melding datalek

Published 09 dec 2015 14:11 CET | Nederland
Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) heeft de beleidsregels gepubliceerd voor de meldplicht datalekken. Alle bedrijven ...

Meldplicht datalekken per 1 januari 2016 van kracht

Published 10 jul 2015 16:30 CET | Nederland
De meldplicht datalekken en uitbreiding boetebevoegdheid Cbp (College bescherming persoonsgegevens) gaat met ingang van 1 januari ...