0
Breedband

'Apple Music heeft 36 mln luisteraars, is in VS Spotify al voorbij'

maandag 5 februari 2018 | 10:40 CET | Nieuws
Apple Music gaat Spotify voorbij, meldt de Wall Street Journal. Dat geldt dan voor het aantal betalende gebruikers in de Verenigde Staten, zeggen insiders. Apple Music kan deze zomer al de grootste betaalde dienst voor streaming muziek worden, als wordt uitgegaan van de huidige groeicijfers. Apple Music groeit 5 procent per maand, tegen Spotify 2 procent per maand.

Apple en Spotify geven allebei nooit cijfers prijs over individuele landen, maar een woordvoerder van Apple Music heeft wel tegen de WSJ gezegd dat er nu wereldwijd 36 miljoen gebruikers zijn, terwijl het er bij de vorige kwartaalcijfers (met de stand van eind september) nog 30 miljoen waren. Spotify heeft in januari gezegd ruim 70 miljoen Premium gebruikers te hebben, met daarnaast nog een flink aantal klanten voor de gratis versie. Het totale aantal ligt boven de 140 miljoen.  

Volgens insiders is Apple Music zelfs al iets groter dan Spotify, als je ook de gratis proefabonnementen meetelt. Apple Music heeft drie tot vier keer zo veel proefabonnees als Spotify – gebruikers nemen ze ook omdat er geen gratis versie is van Apple Music. Bovendien is een abonnement op Apple Music de eerste drie maanden gratis.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe