0
Mobiel

Apple Watch vanaf vandaag in Nederland te koop

vrijdag 17 juli 2015 | 08:27 CET | Nieuws
Update: 17 juli 2015 | 10:07 CET

De Apple Watch is sinds vandaag, 17 juli, in Nederland te koop. De Apple Watch kan online worden besteld, maar kan ook worden gekocht bij Apple Stores in onder meer Amsterdam, Haarlem en Den Haag.

De Apple Watch Sport is in Nederland te koop vanaf 419 euro voor de 38mm-versie, vanaf 669 euro voor de 38mm-versie de Apple Watch. De Watch Edition begint vanaf ongeveer 11.200 euro. Deze prijzen zijn inclusief btw. De slimme horloges zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en met verschillende kleuren polsbandjes.

2% Nederlanders wil smartwatch

Uit informatie van het Telecompaper Consumer Panel blijkt dat begin juli twee procent van de Nederlanders van plan is binnen een half jaar een smartwatch te kopen. In januari van dit jaar was dit eveneens twee procent. Van alle Nederlanders met een iPhone geeft vijf procent aan binnen zes maanden een Apple Watch te willen kopen. Twee procent van de gebruikers van een Android-smartphone geeft aan een smartwatch te willen kopen die compatibel is met dit toestel. 

Uit de cijfers blijkt verder dat meer mannen (4%) dan vrouwen (1%) van plan zijn om binnen een half jaar een smartwatch te kopen. Daarnaast valt op dat jongeren vaker dan ouderen van plan zijn om een slim horloge te kopen. Zo zegt 8 procent van de 12-19 jarigen de komende zes maanden een smartwatch aan te willen schaffen, tegenover 3 procent van de 20-29 jarigen en 4 procent van de 30-39 jarigen. In de leeftijdscategorie 40-64 is dit 1 procent.

NL in derde groep Apple Watch-landen

Nederland behoort tot de derde groep landen waar de smartwatch van Apple in de verkoop gaat. Apple begon in april met de verkoop van de Apple Watch in een eerste groep landen, waaronder de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en China. Sinds vrijdag 26 juni is de Apple Watch via de Apple Online Store, Apple winkels en Apple Authorized Resellers beschikbaar in Italië, Mexico, Singapore, Zuid-Korea, Spanje, Zwitserland en Taiwan.

De verkoop van de Apple Watch zou na de eerste week met 90 procent gedaald zijn, meldde Market Watch eerder in juli op basis van gegevens die Slice Intelligence bijhoudt. Apple verkoopt er minder dan 20.000 per dag en soms minder dan 10.000, zou uit de cijfers van Slice blijken.

In de eerste week van april zijn er ongeveer 1,5 miljoen exemplaren verkocht, waarvan circa twee derde van het 'instapmodel', de Watch Sport. De rest bestaat uit de Watch. Apple zou minder dan 2.000 exemplaren hebben verkocht van de gouden Watch Edition modellen. Diverse analisten hadden voor heel 2015 een afzet van 50 tot 55 miljoen stuks van de Apple Watch voorspeld.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën:
Landen:
::: voeg een reactie toe