0
Breedband

CBP: Google overtreedt privacywetgeving

vrijdag 29 november 2013 | 08:31 CET | Nieuws
Het combineren van persoonsgegevens door Google is in strijd met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Dat concludeert het College bescherming persoonsgegevens (CBP) na onderzoek. Uit het onderzoek blijkt dat Google gebruikers onvoldoende duidelijk maakt welke persoonsgegevens het bedrijf verzamelt en koppelt, en voor welke doeleinden het bedrijf dat doet. Google koppelt sinds maart 2012 – toen het bedrijf nieuwe privacyvoorwaarden invoerde - persoonsgegevens van internetgebruikers die via de diverse Google-diensten worden verkregen. Het informeert deze gebruikers daarover vooraf niet

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Internet
Bedrijven: CBP / Google / YouTube
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe
Dit artikel is onderdeel van dossier(s)

IFA2013


Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

AP prijst Google voor veranderingen in privacybeleid

Published 15 jun 2016 10:00 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens meldt dat Google alle eerder gevonden privacyovertredingen heeft beëindigd. De AP had eerder ...

Google past privacybeleid aan op last van CBP

Published 09 jul 2015 13:41 CET | Nederland
Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) meldt dat Google zijn privacybeleid heeft aangepast. Daarmee voldoet het bedrijf ...

'Google werkt aan verbetering privacy Android-gebruiker'

Published 26 feb 2014 08:44 CET | Wereld
Google zou werken aan verbetering van de privacy van Android-gebruikers. Dat stelt Tweakers op basis van een anonieme bron. Het ...

Vodafone wil rapport uitbrengen over verzoeken om metadata

Published 17 jan 2014 10:27 CET | Wereld
Vodafone gaat overheden in de 25 landen waarin de operator actief is, vragen of het verzoeken om klant- en belgegevens mag ...

EU wil snel meer concessies van Google

Published 15 jan 2014 15:25 CET | Europa
De Europese Unie (EU) wil binnen enkele weken meer concessies van Google met betrekking tot de zaak rond machtsmisbruik van het ...

Forse groei aantal zoekopdrachten via DuckDuckGo

Published 09 jan 2014 10:02 CET | Wereld
De zoekmachine DuckDuckGo heeft in 2013 meer dan een miljard zoekopdrachten verwerkt, een verdubbeling ten opzichte van 2012. Uit ...

Opnieuw boete voor Google wegens privacy-schending

Published 09 jan 2014 08:22 CET | Europa
De Franse privacy-toezichthouder CNIL geeft Google een boete van 150.000 euro voor het overtreden van privacy-regels. Google moet ...

Google krijgt boete voor privacyovertredingen in Spanje

Published 20 dec 2013 10:03 CET | Spanje
De Spaanse privacytoezichthouder AEPD heeft een boete uitgedeeld van 900.000 euro aan Google voor drie overtredingen van de ...

Sophie in 't Veld, (D66): 'Overheden zijn grootste gevaar voor privacy, niet bedrijven'

Published 20 dec 2013 08:13 CET | Europa
Een roepende in de woestijn, dat was Sophie in 't Veld toen zij tien jaar geleden begon met het hoog op de agenda zetten van ...

'De principes voor online privacy zijn op zich helder'

Published 16 dec 2013 11:26 CET | Nederland
De digitale identiteit is van groeiende economische waarde, maar die waarde wordt ook bedreigd. Dat was november 2012 de ...

Facebook verzamelt data via toetsaanslagen

Published 16 dec 2013 09:43 CET | Wereld
Facebook slaat alle toetsaanslagen op van gebruikers, ook bij niet geposte of verzonden berichten. Dat schrijft Slate Magazine. ...

Teeven: kabinet gaat na Google-zaak met CBP praten

Published 06 dec 2013 15:28 CET | Nederland
Het kabinet wil geen standpunt innemen over het CBP-onderzoek naar schending van privacy-regels door Google. Evenmin wil het ...

Google breidt backup-mogelijkheden uit

Published 06 dec 2013 14:21 CET | Wereld
Google breidt de backup-mogelijkheden voor zijn online diensten uit. het was al mogelijk om een backup te maken van gegevens en ...

Google found to violate Dutch privacy law

Published 29 nov 2013 08:43 CET | Nederland
The Dutch privacy regulator has found Google in violation of the law for its gathering of personal information on customers ...

Commissie wil nieuwe privacyakkoorden met de VS

Published 28 nov 2013 08:56 CET | Europa
De Europese Commissie kondigt maatregelen aan die zijn bedoeld om het vertrouwen te herstellen over de uitwisseling van gegevens ...

CBP zeer verontrust over veiligheid gegevensuitwisseling

Published 26 nov 2013 13:46 CET | Nederland
Privacytoezichthouder CBP (College bescherming persoonsgegevens ) stelt zeer verontrust te zijn over gegevensuitwisseling binnen ...

'Europese privacywetgeving afgezwakt door lobbyisten'

Published 21 nov 2013 11:22 CET | België
Lobbywerk van online actieve organisaties heeft verregaande impact op de Europese privacy-wetgeving. Dat stelt het Belgische ...

Google schikt voor 17 miljoen dollar in privacyzaak

Published 19 nov 2013 08:47 CET | Verenigde Staten
Google betaalt een bedrag van 17 miljoen dollar aan schadevergoedingen aan 37 staten en de District of Columbia in de VS voor het ...

Europese Raad torpedeert nieuwe privacy-regels

Published 25 okt 2013 10:43 CET | Europa
De Europese Raad heeft de vernieuwing van EU-privacyregels uitgesteld tot minimaal 2015. Eerder deze week stemde het Europese ...

EP stemt voor nieuwe privacyregels

Published 22 okt 2013 09:26 CET | Europa
Een meerderheid van het Europees Parlement (in de commissie Burgerlijke Vrijheden) heeft maandagavond 21 oktober gestemd voor ...

EU-landen oneens over Europese privacytoezichthouder

Published 11 okt 2013 10:06 CET | Europa
De Franse regering wil dat er op EU-niveau een regeling komt om de privacy van online consumenten te beschermen tegen mogelijk ...

Google ontwikkelt AdID

Published 18 sep 2013 09:56 CET | Wereld
Google is bezig met de ontwikkeling van AdID, een anoniem systeem dat cookies moet vervangen. Het is de bedoeling om het in te ...





Kalender   /   Evenementen

22 apr Orange Q1 2021
22 apr Tele2 Q1 2021
22 apr AT&T Q1 2021
22 apr Intel Q1 2021
22 apr VeriSign Q1 2021
22 apr Snap Q1 2021
22 apr Nordic Entertainment (NENT) Q1
22 apr FCC meeting
23 apr Telia Q1 2021
25 apr Vodafone Qatar Q1 2021
26 apr SBA Communications Q1 2021
27 apr Siminn Q1 2021
27 apr Alphabet Q1 2021
27 apr AudioCodes Q1 2021
27 apr Mediaset FY results
27 apr Juniper Networks Q1 2021
27 apr Sequans Q1 2021
27 apr Corning Q1 2021
27 apr Calix Q1 2021
27 apr A10 Networks Q1 2021
27 apr Microsoft fiscal Q3
27 apr A1 Telekom Austria Q1 2021
27 apr America Movil Q1 2021
27 apr F5 Networks fiscal Q2
28 apr Yandex Q1 2021
28 apr SK hynix Q1
28 apr MaxLinear Q1
28 apr Oooredoo Q1 2021
28 apr ZTE Q1 2021
28 apr Ribbon Communications Q1 2021
::: Meer Kalender Items