0
Breedband

Google past privacybeleid aan op last van CBP

donderdag 9 juli 2015 | 13:41 CET | Nieuws
GRATIS webinar van Telecompaper over de Trends en ontwikkelingen in de Nederlandse Telecommarkt 2021Q3. Donderdag 9 december om 14:00. Schrijf je nu in!
Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) meldt dat Google zijn privacybeleid heeft aangepast. Daarmee voldoet het bedrijf gedeeltelijk aan de last onder dwangsom die het CBP eerder heeft opgelegd. Google is daarnaast een privacycampagne gestart. Het bedrijf wil de resterende overtreding beëindigen door mensen te informeren over het gebruik van hun persoonsgegevens en hen hiervoor om toestemming te vragen. Google krijgt tot eind december 2015 de tijd om stapsgewijs van al zijn gebruikers ondubbelzinnige toestemming te krijgen. Het CBP zal de komende periode controleren of dit adequaat

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



Categorie├źn: Internet
Bedrijven: CBP / Google / YouTube
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

Log in of registreer om een reactie achter te laten.

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

CBP: WiFi-tracking zonder toestemming mag niet

Published 01 dec 2015 13:26 CET | Nederland
Het is niet toegestaan om mensen in en rondom winkels te volgen via de WiFi-signalen van hun mobiele toestellen. Dat stelt het ...

YouTube staat externe verificatie effectiviteit reclame toe

Published 07 sep 2015 11:31 CET | Wereld
YouTube gaat het adverteerders toestaan om onafhankelijk te achterhalen of hun advertenties gezien worden door bezoekers van de ...

Facebook komt met technologie tegen videopiraterij

Published 01 sep 2015 10:11 CET | Wereld
Facebook heeft een nieuw instrument aangekondigd waarmee videopiraterij bestreden kan worden. Dat meldt BBC News. Het gaat om ...

IAB: omzet mobiele advertenties naar 23,9 miljard in 2014

Published 14 aug 2015 10:05 CET | Wereld
De wereldwijde omzet van mobiele advertenties is in 2014 gegroeid met ruim 64 procent naar een totaalbedrag van 23,9 miljard ...

Google stopt vanaf augustus met Google+ Photos

Published 21 jul 2015 11:56 CET | Wereld
Google stopt vanaf 1 augustus met het aanbieden van de foto-opslag en -bewerkingsdienst Google+ Photos, onderdeel van het sociale ...

Google: 4.000 verschillende Android-handsets in productie

Published 17 jul 2015 10:03 CET | Wereld
Het Android-ecosysteem bestaat inmiddels uit 4.000 in productie zijnde handsets waarop het besturingssysteem draait. Dat meldt ...

Meer omzet en winst voor Google in Q2

Published 17 jul 2015 07:49 CET | Wereld | Update: 17 jul 2015 11:40 CET
Google heeft over het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 17,7 miljard dollar, een stijging van 11 procent op ...

Google starts adjusting privacy policy in the Netherlands

Published 10 jul 2015 08:56 CET | Nederland
Dutch privacy regulator (CBP) reported that Google has changed its privacy policy. This means the company is in partial ...

CBP eist aanpassing van Google's privacybeleid

Published 15 dec 2014 17:26 CET | Nederland
Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) heeft Google een last onder dwangsom opgelegd. De dwangsom kan oplopen tot 15 ...

CBP publiceert jaarverslag en Agenda 2014

Published 13 mrt 2014 14:25 CET | Nederland
2013 was het jaar van de privacyonthullingen, meldt het College bescherming persoonsgegevens in zijn jaarverslag. Het CBP heeft ...

CBP: Google overtreedt privacywetgeving

Published 29 nov 2013 08:31 CET | Nederland
Het combineren van persoonsgegevens door Google is in strijd met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Dat concludeert het ...

CBP stelt vervolgonderzoek in naar Google

Published 03 apr 2013 15:03 CET | Europa
Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) gaat verder onderzoeken in hoeverre het privacybeleid van Google in strijd is met ...