0
Breedband

CIF en Vechtdal Breed gaan voor FTTH in buitengebied

dinsdag 22 september 2015 | 15:39 CET | Nieuws
Stichting Breedband Buitengebied Dalfsen en Stichting Vechtdal Breed (Ommen e.o.) hebben samen onder de naam Vechtdal Breed afspraken gemaakt met CIF om te komen tot aanleg van glasvezel in het buitengebied. De ruim 4.500 huishoudens op afgelegen plekken kunnen daardoor eenzelfde aanbod krijgen als in het aangrenzende glasvezelgebied dat is uitgerold door Cogas. 

Zodra de helft van de bewoners zich heeft ingeschreven, wordt begonnen met de graafwerkzaamheden. Voordat het inschrijvingsproces start moeten er eerst nog afspraken worden gemaakt met de gemeentes Dalfsen en Ommen over graafwerkzaamheden, leges en herbestrating.

De glasvezelaanleg gebeurt dan zonder eenmalige aansluitkosten. Om de aanleg van glasvezel financieel haalbaar te maken, wordt van bewoners in het buitengebied een maandelijkse vastrechtvergoeding van 9,95 euro gevraagd. Dit bedrag is gekoppeld aan het abonnement bij een dienstenaanbieder. 

Het is op dit moment nog niet bekend welke dienstenaanbieders meedoen en op welke termijn bewoners worden benaderd met het nieuwe aanbod. Vechtdal Breed verwacht dit in de komende maanden bekend te maken.

De Dalfser en Ommener stichtingen geven aan zich middels hun achterban van plaatselijke belangen, LTO en ondernemersclubs in te spannen om die 50 procent aanmeldingen zo spoedig mogelijk te bereiken. De realisatie van de klus is dan voor CIF.

CIF is samen met Cogas Kabel Infra al actief in gebieden rond Hardenberg en Twente en grenst daarmee aan het Vechtdal gebied. Het investeringsfonds maakte in augustus bekend in heel Nederland open te staan voor verglazing van het buitengebied. Daaruit volgde eerder in september een samenwerkingsverband met SallandGlas.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën:
Landen:
::: voeg een reactie toe