0
IT

Claranet vernieuwt security-portfolio

dinsdag 6 maart 2018 | 14:47 CET | Nieuws

Claranet heeft haar security-portfolio uitgebreid met een aantal nieuwe diensten om een compleet portfolio te leveren op het gebied van beveiliging van IT-infrastructuur en het vergroten van bewustwording en kennis bij medewerkers. Samen met partners als Fortinet, Citrix en Guardian360 is een waaier van diensten samengesteld in drie modules: Bescherming & controle, Scannen & testen én Bewustwording & kennis. 

De module “Bescherming & Controle” bevat technische oplossingen die bedoeld zijn om IT-omgevingen 24 uur per dag continu te beschermen en de controle te behouden. Voor het netwerk is een nieuwe serie Managed Firewalls geïntroduceerd op basis van FortiGate van Fortinet en wordt Web Acceleration & DoS Protection ingezet tegen DDoS-aanvallen op netwerk- of hostingomgevingen. Via E-mail & Web Security worden gebruikers beschermd tegen virussen, spam en malware via het cloudplatform van Symantec. Daarnaast zijn twee nieuwe werkplektools opgenomen in het portfolio: Citrix ShareFile en Enterprise Mobility + Security van Microsoft.

Scannen & testen 

Binnen de module “Scannen & testen” wordt onderzocht of de genomen technische maatregelen binnen de afgesproken doelstellingen functioneren en voldoende bescherming bieden, en testen we de weerbaarheid van de organisatie op persoonlijk vlak. De Vulnerability Scanner, op basis van het securityplatform van businesspartner Guardian360, bestaat uit acht verschillende netwerk- en platformscanners, die constant in en om het bedrijfsnetwerk zoeken naar zwakke plekken of kwetsbaarheden in de netwerk- of webapplicatie-beveiliging. Het tweede onderdeel van deze module is de Claranet Security Test waarbij via ethisch hacken hackpogingen worden gesimuleerd om kwetsbaarheden bloot te leggen. 

Bewustwording & kennis 

Uit diverse onderzoeken blijkt dat ruim 90% van beveiligingsincidenten wordt veroorzaakt door menselijke fouten. Veel van deze fouten worden gemaakt uit onwetendheid. Met de module “Bewustwording & kennis” wordt geprobeerd deze kwetsbaarheid boven water te krijgen en vervolgens op te lossen. 


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën:
Landen:
::: voeg een reactie toe