0
Mobiel

Drie miljoen smartphonegebruikers hebben WhatsApp, Facebook

maandag 17 oktober 2011 | 11:43 CET | Nieuws

Van alle smartphonegebruikers in Nederland hebben er drie miljoen WhatsApp- en Facebook-app op hun toestel geïnstalleerd. Dat blijkt uit het rapport Dutch Apps Market - September 2011 edition van Telecompaper.

De mobiele app WhatsApp is vooral populair bij iPhone gebruikers. Van die doelgroep zegt 75 procent de app van de messaging-dienst op zijn smartphone te hebben staan tegenover 60 procent van de Android-gebruikers.De penetratie van WhatsApp lijkt te stabiliseren. De penetratie ligt de afgelopen drie maanden rond de 50 procent. Met een penetratie van 53 procent in september is Facebook de meest geïnstalleerd app.

Na Facebook en WhatsApp volgen Hyves en Twitter als meest populaire communicatie apps. Iets meer dan twee miljoen gebruikers hebben de Hyves-app geïnstalleerd terwijl Twitter door iets minder dan twee miljoen gebruikers is geïnstalleerd.

Jongeren downloaden veel vaker apps dan ouderen, zo blijkt. Meer dan 85 procent in de leeftijdscategorie15-29 jaar heeft in de afgelopen drie maanden apps geïnstalleerd terwijl die bij de ouderen in de leeftijdscategorie 50-64 jaar op 60 procent blijft steken. Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat dit percentage over de afgelopen maanden groeit. Iedere maand worden 2.500 consumenten van tussen de 15-64 jaar ondervraagd over communicatiediensten and social media applicaties.

Er is gekeken naar het gebruik van de volgende applicaties: Facebook, WhatsApp, Hyves, MSN, Twitter, Skype, Ping, Google+, GoogleTalk, Ebuddy, Viber, Foursquare en Nimbuzz.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe