0
Mobiel

"43 Procent van de smartphone gebruikers heeft WhatsApp"

dinsdag 5 juli 2011 | 09:58 CET | Nieuws

Steeds meer Nederlandse consumenten gebruiken mobiele applicaties om in hun communicatienoden te voorzien. 70 Procent van de smartphone gebruikers downloaden apps, terwijl een jaar geleden nog 50 procent van de bezitters applicaties op hun mobieltje zetten. Dat blijkt het panelonderzoek 'Dutch Apps Market' van Telecompaper onder 2500 consumenten van tussen de 15-64 jaar. De editie van deze maand focust op communicatiediensten.

Mobiele games zijn nog steeds de meest populaire applicaties. 60 Procent van de Smartphone bezitters zeggen games Apps op hun smartphone te hebben geïnstalleerd. Meer dan de helft van de smartphone gebruikers heeft instant messaging (51 procent) en social networking apps (47 procent) op zijn smartphone staan, en 30 procent hebben applicaties geïnstalleerd die voice calls mogelijk moeten maken.

Van de onderzochten is Facebook de populairste applicatie en is geïnstalleerd op 48 procent van de telefoons. Messaging dienst WhatsApp wint echter snel terrein. De app is in vier maanden tijd van 30 procent naar 43 procent van de toestellen gestegen. Dat is gelijk aan de geschatte installed base van 2,2 miljoen smartphones. Mobiele gebruikers die WhatsApp downloaden, gebruiken de dienst ook. Slechts drie procent zegt het nauwelijks tot nooit te gebruiken.

Meer dan 70 procent van de Apple gebruikers hebben WhatsApp geïnstalleerd. Ping is momenteel populair bij de BlackBerry gebruiker (70 procent voor Ping, tegen 60 Procent WhatsApp). Op Android hebben WhatsApp en Facebook de hoogste penetratie. Elk was beschikbaar op 60 procent van de Android phones. Twitter en WhatsApp werden ook door de respondenten het best gewaardeerd. Ongeveer 95 procent van alle WhatsApp gebruikers zegt dat de app ‘goed’ of ‘ zeer goed’ is. Voor Facebook was dit 85 procent en voor Hyves 73 procent.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe