0
Mobiel

Telecompaper: Nokia in Nederland nog altijd aan kop

vrijdag 8 juli 2011 | 14:07 CET | Nieuws

Nokia heeft nog altijd het grootste marktaandeel in Nederland; één op de drie mobiele telefoon gebruikers heeft een Nokia, maar de smartphonemerken HTC, Apple en Blackberry zien hun marktaandeel stijgen. Dit blijkt uit het rapport Dutch Mobile Consumer Q1-2011 - Handset Edition van onderzoeksbureau Telecompaper.

Het rapport laat ook zien dat vier op de tien mobiele abonnees in Nederland zijn abonnement verlengt. Dit percentage ligt hoger bij eigenaren van een Apple- of HTC-toestel. Daarvan geeft ruim 50 procent aan zijn bestaande abonnement te verlengen. De overige gebruikers kopen een nieuw abonnement of prepaid-aansluiting. Apple en HTC, maar ook BlackBerry, kennen in verhouding de minste prepaid-gebruikers.

Tevens laat het rapport zien dat BlackBerry-gebruikers voor de helft jonger zijn dat 30 jaar terwijl 60 procent van de Nokia-bezitters ouder is dan 40 jaar. T-Mobile bedient met meer dan 50 procent het merendeel van de Apple-gebruikers, maar dit aandeel staat onder druk door het Apple-aanbod van Vodafone. De uitkomsten van het onderzoek zijn gebaseerd op onderzoek onder 22 duizend consumenten in de periode van januari 2011 tot maart 2011.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën:
Landen:
::: voeg een reactie toe