0
Breedband

Een derde huishoudens denkt aan overstap op NLziet

donderdag 3 augustus 2017 | 08:46 CET | Nieuws
Videostreamingdienst Nlziet breidde zijn propositie twee weken geleden uit met live en replay TV. Uit onderzoek onder het Consumer Insights-panel blijkt dat een derde van de Nederlanders de nieuwe propositie van NLziet dermate interessant te vindt dat zij hiervoor hun huidige tv-abonnement stop zouden zetten. 

De financiële besparing blijkt de belangrijkste reden om over te stappen. Waar een gemiddeld basis tv-abonnement een kostprijs heeft van 17 euro, kost live tv via NLziet 7,95 euro. Nlziet geeft de zenders van de NPO, RTL en SBS door. En basis tv-abonnement bevat zeven maal zoveel zenders, maar voor een deel van de huishoudens blijkt de selectie van NLziet voldoende. 21 procent van de jongere huishoudens geeft aan dat zij geïnteresseerd zijn vanwege de besparing, tegenover 12 procent van de oudere huishoudens. 

Twee derde wil niet overstappen

Twee derde van de Nederlandse huishoudens ziet NLziet niet als een vervanger van hun huidige tv-abonnement. Belangrijkste reden is dat zij op de oude manier TV willen kijken. Het beperkte aanbod van zenders vormt ook een belangrijke reden. Een klein deel van de huishoudens geeft aan dat zij geen tv-abonnement hebben dat zij kunnen opzeggen omdat zij deze niet (meer) hebben. 

NLziet is de gezamenlijke sVoD-dienst van de NPO, RTL en SBS. De groei in abonneeaantallen bleef de afgelopen jaren beperkt, de grens van 100.000 huishoudens werd nooit doorbroken, waar marktleider Netflix al ruim 2,3 miljoen abonnees telt en Videoland ruim 200.000. Volgens de Consumer Insights-cijfers heeft NLziet nu dus de potentie om een sterkere marktpositie te gaan claimen, hoewel er altijd een duidelijk verschil is tussen intentie en daadwerkelijke actie.

Zie voor meer achtergrondinformatie en begeleidende grafieken het artikel: Een derde huishoudens vindt nieuwe NLziet propositie interessant.

Of kijk hier voor een eerder commentaar over de uitbreiding van NLziet: NLziet doet wat het belooft en voegt live TV toe.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieƫn:
Landen:
::: voeg een reactie toe