0
Algemeen

Gary Car CFO Colt Technology Services; wijzigingen bestuur NLdigital

dinsdag 19 november 2019 | 08:23 CET | Nieuws

Colt Technology Services heeft Gary Car benoemd tot Chief Financial Officer (CFO). Car treedt toe tot het Executive Leadership Team en rapporteert direct aan Carl Grivner, CEO bij Colt. In zijn nieuwe functie bij Colt moet Car leidinggeven aan de financiële transformatie van Colt, waarbij hij er zorgt voor draagt dat alle onderdelen van de organisatie als één geheel opereren.

Car begon vijf jaren geleden bij Colt als Group Financial Controller en werd vervolgens Deputy CFO. Hij was verantwoordelijk voor diverse commerciële bedrijfsactiviteiten, waaronder Colt’s Financial Shared Service Center in India. Car werkt al meer dan 23 jaar in de sector, en was voor zijn loopbaan bij Colt werkzaam bij BT Global Service. Daar bekleedde hij diverse functies, meest recent die van Vice President Finance Control. 

Wijzigingen algemeen bestuur NLdigital

De afgelopen periode is er een aantal wijzigingen geweest in het algemeen bestuur van NLdigital. Zo is Maarten van der Vlugt als nieuw bestuurslid benoemd en is afscheid genomen van drie andere bestuursleden.

Het algemeen bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van lid-bedrijven. NLdigital streeft naar een representatieve afspiegeling van de digitale sector. Bestuursleden werken op basis van portefeuilles samen met het team van NLdigital en netwerken met experts van leden.

Maarten van der Vlugt is mede-eigenaar van Digital Rebels by BVI. Met zijn komst groeit het aantal mkb-bedrijven in het bestuur. Maarten was eerder bestuurslid van NextGen (toen nog YIP), het young-professional netwerk van NLdigital.

Johan Taams (general manager Atos Nederland), Joop van Boerdonk (managing director Canon) en Eva Heffernan (Country Leader Salesforce) zijn afgetreden als bestuurslid. Michiel van Vlimmeren heeft een overstap gemaakt van HPE naar general manager bij Salesforce. Hij is in zijn nieuwe functie herbenoemd als bestuurslid.

Hans Horn Manager Channel & New Business NL bij Interxion

Interxion, Europabreed actief als leverancier van carrier- en cloudneutrale datacenterdiensten, heeft Hans Horn (57) aangesteld als Manager Channel & New Business. De aanstelling van Horn moet een nieuwe impuls vormen voor de groei van Interxion op de Nederlandse markt.

Horn heeft uitgebreide ervaring opgedaan in diverse sales- en managementrollen bij verschillende technologiebedrijven, waaronder Lexmark, Biocryptology en Apple. Daarnaast heeft Horn in zijn carrière veel gewerkt in het partnerkanaal en is volgens Interxion bij uitstek in staat om samenwerkingen en allianties op te zetten tussen marktpartijen. Bij Interxion gaat hij zich dan ook bezighouden met het groeiende partnerkanaal en het verder uitbouwen van communities of interest in de datacenters van Interxion.

Henk Nijland Directeur Operations van Bizway

Bizway, specialist in veilige hosting en werkplekbeheer, stelt Henk Nijland (54) aan als Directeur Operations. Nijland werkte tot voor kort in dezelfde functie bij Intermax Cloudsourcing, dat net als Bizway deel uitmaakt van de Intermax Group. Hij neemt bij Bizway plaats in het managementteam, naast oprichter en directeur Bart Lageweg.

Met de aanstelling van Nijland wil Bizway een volgende stap zetten naar professionalisering en groei. Bij Intermax Cloudsourcing heeft Nijland in de afgelopen zes jaar leidinggegeven aan de operationele afdeling. In die tijd is de omzet van het bedrijf verdrievoudigd en is het aantal medewerkers sterk gegroeid. Met de komst van Nijland heeft directeur Lageweg de handen vrij om zich te richten op het leggen en onderhouden van contacten met bestaande en nieuwe klanten.

Matthijs Tetteroo lid Raad van Toezicht Consumentenbond

Op zaterdag 9 november is Matthijs Tetteroo door de Bondsraad van de Consumentenbond benoemd tot lid van de Raad van Toezicht (RvT). RvT-lid Jim Stolze is afgetreden. De RvT ziet toe op het beleid en de algemene gang van zaken van de Consumentenbond. 

De Raad van Toezicht van de Consumentenbond bestaat nu uit Pieter Broertjes (voorzitter), Guusje ter Horst (vicevoorzitter), Marieke Cambeen, Marco Loos, Mieke Pigeaud-Wijdeveld, Raoul Teeuwen en Matthijs Tetteroo.

John Carmack legt CTO-rol bij Oculus neer

John Carmack, CTO van Facebooks VR-divisie Oculus, neemt afscheid van zijn functie om te kunnen gaan werken aan kunstmatige algemene intelligentie (AGI). Carmack verhuisde naar een 'Consulting CTO'-positie bij Oculus, maar zal nog steeds een stem hebben in het ontwikkelingswerk.

Carmack zei in een Facebook-bericht dat VR slechts een bescheiden deel van zijn tijd zal verbruiken terwijl hij aan AI werkt. Carmack speelde een belangrijke rol bij het bouwen van Oculus 'Gear VR-headset.

Bronwyn Hastings Citrix-SVP wereldwijde verkoopkanaal en ecosysteem

Citrix Systems heeft Bronwyn Hastings benoemd tot Senior Vice President, verantwoordelijk voor het wereldwijde verkoopkanaal en het ecosysteem van Citrix. Hastings heeft volgens de IT-leverancier meer dan twee decennia ervaring in de software-industrie. 

In haar nieuwe rol neemt zij het voortouw in de inspanningen van Citrix om digitale workspace-oplossingen te leveren die de ervaring van de werknemers en de manier waarop het werk wordt gedaan, veranderen met behulp van het ecosysteem van partners. Hastings rapporteert aan Mark Ferrer, Executive Vice President en Chief Revenue Officer bij Citrix en is verantwoordelijk voor de wereldwijde partnerverkoop, de go-to-market partnerprogramma's en partnermarketing voor alle Citrix-producten. Het Citrix partner-ecosysteem omvat meer dan 10.000 Citrix Solution Advisors, Citrix Service Providers, Global SI's, ISV's en Value Added Distributors. 

Hastings heeft meer dan 25 jaar ervaring in het aansturen van strategische en operationele afdelingen van business development en partnerorganisaties in de software-industrie. Ze heeft meest recent acht jaar bij SAP gewerkt, met als laatste functie Senior Vice President Global Business Development and Ecosystems. Ze heeft verder 15 jaar bij Oracle gewerkt in verschillende senior leidinggevende functies.

Gina Mastantuono CFO ServiceNow

ServiceNow benoemt Gina Mastantuono met ingang van 13 januari 2020 tot Chief Financial Officer. Mastantuono is afkomstig van Ingram Micro, waar ze dezelfde functie had. Mastantuono biedt ServiceNow meer dan 20 jaar financiële ervaring, inclusief in de cloud-, IT- en mobiliteitsoplossingen. Sinds 2016 is ze CFO van IT-distributeur Ingram Micro. Vóór Ingram Micro was Mastantuono Revlon's SVP, chief accounting officer, controller en internationale CFO van 2007 tot 2013.

ServiceNow kondigde op 22 oktober aan dat Bill McDermott aan het einde van het jaar toetreedt tot het bedrijf als president en opvolger van president en CEO John Donahoe, die aftrekt om CEO van Nike te worden. McDermott heeft nu formeel de rol van president en CEO overgenomen en is lid geworden van de Raad van Bestuur van ServiceNow. Donahoe blijft in het bestuur van ServiceNow zitten gedurende zijn huidige termijn, die eindigt in juni 2020. 

ServiceNow levert onder andere een cloudgebaseerd platform voor het stroomlijnen van werkprocessen.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Apple / Atos / Atos Nederland / BT / Canon / Citrix / Colt / Consumentenbond / HPE / Ingram Micro / Intermax / Interxion / Oculus / Oracle / Salesforce / SAP
Landen: Europa / Nederland / Wereld
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Ingram Micro legt focus op investeringen in Cloud, Commerce & Lifecycle Services

Published 12 dec 2019 11:49 CET | Wereld
Ingram Micro, distributeur van ICT-producten en -diensten, gaat in 2020 meer aandacht en geld besteden aan zijn snelgroeiende ...

Colt connects to Alibaba Cloud in Asia

Published 10 dec 2019 08:50 CET | China
Colt Technology Services has announced that Colt's Dedicated Cloud Access (DCA) service which provides private network ...

Ster-directeur Frank Volmer nieuwe voorzitter Screenforce; Arnold Juffer leidt Vancis

Published 10 dec 2019 07:46 CET | Nederland
Frank Volmer, algemeen directeur van Ster, is per 5 december benoemd tot voorzitter van Screenforce. Volmer volgt Ton Rozestraten ...

Heere Blokhuis MD Benelux SAS; Ronald Hoeijenbos CEO Crayon Benelux, Sequint

Published 04 dec 2019 08:48 CET | Benelux
Per 1 december 2019 wordt Heere Blokhuis de Managing Director voor SAS Benelux. In zijn nieuwe rol is Blokhuis verantwoordelijk ...

Pareteum benoemt interim CEO en voorzitter; Renate Litjens interim-voorzitter CvdM

Published 26 nov 2019 08:38 CET | België
Pareteum heeft afscheid genomen van voorzitter en CEO Robert Turner en Bart Weijermars tot zijn interim-opvolger benoemd. ...

RTL Nederland wijzigt top, DPG Media benoemt nieuwe CFO

Published 12 nov 2019 08:42 CET | België
RTL Nederland kondigt wijzigingen aan in de directie. Rik Welling, sinds 2011 in dienst bij RTL Nederland en sinds april 2018 ...

Cees de Jong COO van Detron; Richard Moat CEO Technicolor

Published 08 nov 2019 08:53 CET | Europa
ICT-dienstverlener Detron heeft Cees de Jong aangesteld als chief operational officer. Hij volgt Frank Volmer op die binnen de ...

HAL24K benoemt Dick Berlijn als nieuw lid raad van toezicht; Steve Hardy CMO Secureworks

Published 29 okt 2019 08:44 CET | Nederland
Data-intelligence-specialist HAL24K heeft generaal buiten dienst Dick Berlijn benoemd als lid van de raad van toezicht. Berlijn ...

Oracle verliest co-CEO Mark Hurd; nieuwe directeur ENISA

Published 22 okt 2019 08:59 CET | Europa
Co-CEO van Oracle, Mark Hurd is overleden, melden Amerikaanse media. Hij is 62 geworden. Hurd, een alumnus van Baylor University ...

Colt benoemt Yasutaka Mizutani tot CMO; Hans ten Hove sales director Datto

Published 08 okt 2019 09:13 CET | Europa
Colt Technology Sevices heeft Yasutaka Mizutani benoemd tot Chief Marketing Officer (CMO). Mizutani werkt al ruim 12 jaar bij ...

Jeroen van Hamersveld algemeen directeur NTT NL; nieuwe voorzitter Huawei; nieuwe CMO Intel

Published 01 okt 2019 10:31 CET | Europa
NTT Ltd, wereldwijd actief als technology services provider, heeft Jeroen van Hamersveld is benoemd tot managing director NTT ...

KPN benoemt nieuwe CEO, wisselt CFO en breidt Raad van Bestuur uit

Published 01 okt 2019 07:48 CET | Nederland
Joost Farwerck is de nieuwe CEO van KPN. Ook wordt Farwerck voorzitter van de Raad van bestuur van de operator. De benoeming ...