0
Breedband

'Google werkt aan streaming van videogames onder de naam Yeti'

vrijdag 9 februari 2018 | 08:40 CET | Nieuws
Google werkt aan een streaming-dienst voor games: Yeti. Dat heeft The Information vernomen van insiders. De games kunnen worden gespeeld op de Chromecast en misschien ook op een console die nu wordt ontwikkeld. Met Yeti krijgt Google eindelijk de vurig gehoopte voet aan de grond in de markt voor videogames. Met de Chromecast en meer recent de Google Home speakers voor spraakbesturing krijgt Google ook meer apparaten in de huiskamer. 

Met Yeti wil Google zijn gigantische datacenters gebruiken om games te streamen over internet. Een van de eerste versies van de software was bedoeld voor de Chromecast TV streaming stick. Google test inmiddels ook met een console en een controller die door Google’s hardware team is ontwikkeld.

Volgens bronnen praat Google ook al met belangrijke uitgevers van games, maar het is nog niet bekend of die daadwerkelijk unieke titels gaan ontwikkelen, of alleen hun al bestaande games aan gaan passen. 

Google miste 2017 voor onthulling

Google wilde (de) Yeti eigenlijk al vorig jaar lanceren, voor onder de kerstboom. Het is niet bekend waarom dit is niet gelukt. The Information heeft ook nog geen gegevens over de prijzen en Google wilde niet reageren. Het bedrijf heeft vorige maand Phil Harrison in dienst genomen, een ervaren manager uit de videogame-industrie die nu bij de hardware-divisie van Google zit. 

Er wordt al zeker twee jaar gewerkt aan Yeti, met aan het hoofd Mario Queiroz, VP product management en Majd Bakar, VP engineering. 

OTT-diensten op tv zijn vertrouwd beeld in NL

Internetdiensten op tv (OTT-diensten) zijn al een vertrouwd beeld in de Nederlandse huiskamers, bleek vorig maand uit onderzoek van Telecompaper Consumer Insights. Meer dan twee derde van de tv’s in de Nederlandse huiskamer is al verboden met internet. De belangrijkste manier om internetcontent te bekijken op een tv-scherm is via een smart-tv die zelf met internet verbonden is.

4 procent heeft een Apple TV, 11 procent van de Nederlanders zegt de (veel goedkopere) Google Chromecast te gebruiken voor internettoegang via de tv. Verder komt er uit het onderzoek een belangrijke factor in het gebruik naar voren, die ook helemaal niet verrassend is: of er kinderen in huis zijn en hoe oud die zijn.  tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe