0
Video

44% van Nederlandse huishoudens heeft smart tv

dinsdag 30 januari 2018 | 16:48 CET | Nieuws

Het percentage huishoudens met een smart tv (televisie met directe toegang tot het internet) is in 2017 van 37 naar 44 procent gestegen. Dit is een significante stijging ten opzichte van 2016. Ook via randapparaten zijn huishoudens in toenemende mate verbonden met het internet. Het percentage Nederlanders met een mediacenter of dongle voor op de TV (bijvoorbeeld Apple TV of Chromecast) is 15 procent in 2017. Ook dit is significant toegenomen ten opzichte van 2016 (12%). Dat blijkt uit jaarlijkse trendrapport TV van Kantar TNS in opdracht van SKO. 89% van de huishoudens heeft de mogelijkheid om digitaal televisie te kijken, waarbij digitale ontvangst via glasvezel het meest in opmars is.  

Op een klein percentage na beschikken alle Nederlandse huishoudens in 2017 over één of meer TV-toestellen (97%). Dit percentage is stabiel sinds 2014. De toename in het bezit van smart tv’s en andere devices met internettoegang die op het tv-toestel worden aangesloten, geven extra mogelijkheden om non-lineair televisie te kijken. SKO geeft aan dat het dit ook terugziet in de kijkcijfers. In het Kijkonderzoek blijkt uitgesteld kijken verder toe te nemen nemen. 

Bezit mobiele devices groeit door 

De penetratie van smartphones onder Nederlanders van dertien jaar of ouder bedraagt 84 procent en die van tablets 60 procent. Het bezit van beide apparaten is opnieuw significant toegenomen. In 2016 was 81% van de Nederlanders in het bezit van een smartphone en had 58% een tablet. Ook het laptopbezit neemt nog steeds toe (75%), ten koste van het desktopbezit (42%). In 2013 was het percentage desktopbezitters nog 57%. Dat de consument de mobiele devices meer gebruikt om te kijken is ook terug te zien in de Online kijkcijfers van SKO. Deze laten duidelijk een verschuiving in de kijktijd zien van de computer (desktop/laptop) naar mobiele devices. Zie voor meer informatie het SKO Jaarrapport Online 2017. 


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe