0
Mobiel

'Introductie Samsung Galaxy S9 op 26 februari - release op 16 maart'

dinsdag 16 januari 2018 | 15:26 CET | Nieuws

Tech-journalist Evan Blass van de Amerikaanse site VentureBeat meldt op Twitter dat de verwachte Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ dit jaar op maandag 26 februari gepresenteerd zullen gaan worden door Samsung. Maandag 26 februari is tevens de eerste dag van het Mobile World Congress in Barcelona. Eerdere Galaxy S modellen werden door Samsung doorgaans op de zondag voor het Mobile World Congress gepresenteerd. Blass stelt dat de informatie afkomstig is van een hooggeplaatste functionaris binnen Samsung. Zelf heeft Blass een nagenoeg smetteloze reputatie als het gaat om informatie en insights over producten die nog niet zijn gepresenteerd.

In aanvulling op de introductiedatum meldt Blass dat de voorverkoop van beide toestellen wereldwijd op 1 maart van start zal gaan. Voor 16 maart staat de wereldwijde release van beide toestellen op de planning. Er wordt al langer voorspeld dat de introductie van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ zou plaatsvinden tijdens het Mobile World Congress.

Verwachtingen

Verwacht wordt dat de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ qua vormgeving in grote lijnen overeen zullen komen met de huidige Galaxy S8 en Galaxy S8+. Er wordt gesuggereerd dat de schermranden nog wat kleiner worden, waardoor de zogenaamde 'screen-to-body ratio' boven de 90 procent uit gaat komen. Verder staat vast dat de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ voorzien zullen zijn van de nieuwe 12-megapixel DualPixel camerasensor die Samsung eind vorig jaar presenteerde. Europese uitvoeringen van beide toestellen zullen daarbij aangedreven worden door de onlangs gepresenteerde Exynos 9 processor, Amerikaanse modellen door de nieuwe Snapdragon 845 processor van Qualcomm. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe