0
Breedband

IT-onderwijs krijgt krappe voldoende - SIDN

donderdag 8 februari 2018 | 09:43 CET | Nieuws
Basisschoolleraren geven het gemiddelde digitale vaardigheidsniveau van hun leerlingen een krappe voldoende: 6,1. Ouders zijn met een gemiddelde van 6,6 iets positiever. Meer dan een kwart van de basisschoolleraren bestempelt het digitale vaardigheidsniveau van Nederlandse leerlingen echter als onvoldoende. Dat meldt SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) in onderzoek dat het heeft laten uitvoeren door GfK. 

Ouders en leraren noemen mediawijsheid (veilig om kunnen gaan met online media) het meest als kern van digitale vaardigheid, leraren (83%) vaker dan ouders (68%). Ook ICT-basisvaardigheden (bijvoorbeeld het bedienen van een computer) en informatievaardigheden (kunnen omgaan met online informatie) worden als kernonderdeel gezien door een meerderheid van de respondenten. Opvallend is dat vaardigheden zoals programmeren door een relatief klein percentage (ouders 17%, leraren 23%) wordt gezien als een belangrijke digitale vaardigheid.

Het onderzoek levert ook knelpunten op, zoals het niveau van IT-vaardigheid bij leraren en de werkdruk in het onderwijs. SIDN ontwikkelt een lespakket voor basisscholen en ondersteunt verschillende initiatieven die kinderen helpen beter online wegwijs te worden. De stichting werkt ook mee aan de Safer Internet Day(s) van 5 t/m 9 februari.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe