0
IT

KPN breidt clouddiensten uit met Microsoft Azure Stack

donderdag 13 juli 2017 | 13:33 CET | Nieuws
KPN breidt zijn cloud dienstverlening uit met diverse Microsoft Azure Stack diensten. Als Managed Service Provider van hybride cloud diensten geeft KPN aan dat het met de uitbreiding van zijn diensten meegaat in de aankondiging van Microsoft dat het Azure Stack lanceert. Microsoft brengt hiermee publieke Azure functionaliteiten op basis van een private cloudplatform naar het eigen datacenter. Hiermee houden klanten controle over de locatie van hun data om zo te kunnen voldoen aan wet- en regelgeving.

De Azure dienstverlening wordt geleverd door KPN Internedservices. Dit onderdeel is nauw betrokken bij de ontwikkeling van Azure Stack en al geruime tijd aan het testen. Diverse KPN initiatieven op het gebied van Internet of Things, Big Data en Blockchain maken inmiddels al gebruik Azure Stack. 

KPN geeft aan dat klanten grip houden op de kosten doordat ze flexibel kunnen op- of afschalen. KPN klanten kunnen deze diensten op abonnementsbasis geleverd krijgen, vanuit de KPN datacenters in Nederland of in het klanteigen datacenter.

Om klanten een consistente gebruikerservaring te bieden, worden de Azure Stack diensten van KPN integraal geleverd met de dienst publiek Azure, zo belooft KPN. Indien de klant extra capaciteit wenst kan vanuit Azure Stack worden opgeschaald door gebruik te maken van de publieke cloud of kunnen applicaties worden ontwikkeld met de dienst publiek Azure, door productie te verplaatsen naar Azure Stack. 

De officiële lancering van Microsoft vindt na de zomer plaats, maar KPN biedt organisaties nu al de mogelijkheid om applicaties te testen in Azure Stack.


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe