0
Algemeen

Microsoft sluit al zijn winkels permanent

maandag 29 juni 2020 | 11:48 CET | Nieuws
Schrijf je nu alvast in voor het gratis webinar over de Multibandveiling 2020. En hoor snel na de veiling wie hoeveel waarvoor betaalde en wat we nu kunnen verwachten. Meld je hier aan!

Microsoft meldt dat het al zijn fysieke winkels wereldwijd zal sluiten om zich te concentreren op online verkoop. In een verklaring zei het bedrijf dat de leden van het retailteam klanten vanuit de bedrijfsfaciliteiten van Microsoft zullen blijven bedienen en op afstand verkoop, training en ondersteuning zullen bieden. Het is ook van plan om vier locaties - Londen (Oxford Circus), Sydney (Westfield), New York (Fifth Avenue) en de Redmond-campus - opnieuw te ontwikkelen als Microsoft Experience Centers.

Voor het ontmantelen van alle winkels neemt Microsoft een voorziening van ongeveer USD 450 miljoen, of USD 0,05 per aandeel, die zal worden geboekt in het huidige kwartaal dat eindigt op 30 juni. Het bedrijf zei dat het zich nu zal concentreren op digitale detailhandel via zijn Microsoft.com-, Xbox- en Windows-stores, die naar eigen zeggen momenteel "tot 1,2 miljard maandelijkse klanten in 190 markten bereiken". Het is ook van plan om de komende maanden nieuwe diensten te introduceren, waaronder 1:1 videochatondersteuning, online instructievideo's en virtuele workshops.

Alle Microsoft winkels zijn eind maart gesloten wegens de Covid-19 uitbraak en nog niet weer open geweest. Volgens een niet nader genoemde bron, geciteerd door The Verge, was het bedrijf oorspronkelijk van plan volgend jaar zijn winkels te sluiten, maar besloot het de plannen te versnellen in het licht van de pandemie.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Microsoft
Landen: Wereld
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.