0
IT

NTT opent eerste Europese Client Innovation Center

donderdag 21 november 2019 | 09:20 CET | Nieuws

GRATIS webinar van Telecompaper getiteld: Telecompapers 2020 voorspellingen. Donderdag 12 december om 11:00. Schrijf je nu in

Technologie-aanbieder NTT heeft een Client Innovation Center (CIC) in Brussel geopend. De co-innovatieruimte moet partners en klanten van NTT in staat stellen om de mogelijkheden van nieuwe technologie te ervaren, inclusief innovaties die eerder werden gedemonstreerd op het jaarlijkse NTT R&D Forum in Tokio. 

De eerste NTT CIC in Europa geeft organisaties binnen de regio toegang tot disruptieve co-innovaties van over de hele wereld, aldus NTT. Het gaat om toepassingen op gebieden zoals big data, artificial intelligence, machine learning, internet of things (IoT), biosensoren en wearables, virtual en augmented reality, en security en encryptie. Het CIC toont cases en prototypes – ontwikkeld door NTT R&D en co-innovatiepartners – met drie doelen:

  • Klanten bewust te maken van technologische ontwikkelingen en toepassingen;
  • Organisaties helpen bij het oplossen van uitdagingen op het gebied van digitale transformatie door middel van slimme businessoplossingen; 
  • Technologie in te zetten voor een goed doel, inspelend op thema’s die deel uitmaken van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN.

Volgens Andrew Coulsen, CEO van NTT Europe, geeft het CIC organisaties in Europa toegang tot geavanceerde technologische innovaties en nieuwe samenwerkingsmogelijkheden. "Het is een plek waar mensen de toekomst ontdekken, ideeën uitwisselen en prototypes beginnen te ontwikkelen, waarmee ze in deze regio nieuwe technologieën en innovaties op de markt brengen. R&D is de kern van ons bedrijf: NTT Ltd. heeft zich voorgenomen de komende vijf tot tien jaar gemiddeld meer dan 3,6 miljard dollar per jaar in R&D te investeren, onder meer via initiatieven zoals het CIC hier in Europa."

Gezamenlijke ontwikkeling toepassingen

In Brussel zijn zes verschillende technologieën en oplossingen beschikbaar. Elke toepassing van die technologieën en oplossingen is ontworpen in samenwerking met NTT R&D en partners in het bedrijfsleven, de overheid en de academische wereld:

  • Kirari!: een holografische simulatie waarmee je elk evenement ter wereld virtueel bijwoont, ongeacht je locatie, met applicaties voor sport- en culturele evenementen, presentaties en toespraken, onderwijs en opleiding.
  • Flaim Trainer: een virtuele trainingssimulator met biosensoren en realtime scenario-analytics. De simulator biedt de brandweer de mogelijkheid om te trainen voor gevaarlijke scenario's die anders moeilijk na te bootsen zijn en die daarnaast duur en schadelijk zijn voor het milieu. 
  • Tour de France: een data-analyticsplatform dat gebruikmaakt van machine learning en complexe algoritmes die live en historische racegegevens combineren met andere data-input. Ook biedt het platform inzichten die een volledig nieuwe wielerfan-ervaring mogelijk maken.
  • Las Vegas: een smart-cityplatform dat gebruikmaakt van geavanceerde sensoren, machine learning en artificial intelligence, zodat de stad de dagelijkse activiteiten op een veel bruikbaarder en efficiëntere manier kan beheren. 
  • Hitoe: een slim shirt dat realtime data verzameld (hartslag, spieractiviteit), waardoor de prestaties van mensen in moeilijke (werk)omstandigheden beter begrepen én verbeterd kunnen worden.
  • Smart Buildings: een communicatiesysteem tussen gebouwen en de cloud, dat non-stop gebouwdata analyseert en waardevolle nieuwe businessinzichten identificeert. Met deze inzichten kan je energie besparen of het wooncomfort en de veiligheid van bewoners vergroten. 


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: IT
Bedrijven: NTT
Landen: België / Europa
::: voeg een reactie toe
Dit artikel is onderdeel van dossier(s)

Virtual Reality


Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

NTT opens first European Client Innovation Center, in Brussels

Published 21 nov 2019 13:53 CET | België
NTT said the first NTT CIC in Europe will give organisations in the region access to "disruptive" co-innovations from around the ...

NTT Communications vernieuwt missie, slogan ter gelegenheid van 20-jarig jubileum

Published 03 okt 2019 13:59 CET | Wereld
Nippon Telegraph and Telephone Corporation (NTT) heeft een vernieuwing aangekondigd van de bedrijfsmissie, kernovertuigingen, ...

Jeroen van Hamersveld algemeen directeur NTT NL; nieuwe voorzitter Huawei; nieuwe CMO Intel

Published 01 okt 2019 10:31 CET | Europa
NTT Ltd, wereldwijd actief als technology services provider, heeft Jeroen van Hamersveld is benoemd tot managing director NTT ...