0
IT

Omzet uit software voor big data groeit naar 81 mld in 2022

donderdag 10 december 2015 | 10:41 CET | Nieuws

De wereldwijde omzet uit software voor Big Data Analytics zal in omvang meer dan verdubbelen tussen 2015 en 2021, om in 2022 uit te komen op 81 miljard dollar. De jaarlijkse gemiddelde groei (CAGR) de komende zeven jaar ligt op 12 procent, aldus Strategy Analytics in het rapport Big Data Analytics: The Internet of Things (IoT) Differentiator.

Dit jaar komt de omzet uit analysetools voor big data uit op 36,2 miljard dollar, tegen 73,77 miljard dollar in 2021. Met name in de verticals gezondheidszorg, de financiële sector en de industrie wordt in toenemende mate gebruik gemaakt van big data analyse om gegenereerde data om te zetten naar inzichten om processen en strategie mee (bij) te sturen). Strategy Analytics stelt het goed inzetten van instrumenten voor big data analyse het verschil kan uitmaken tussen reactieve en proactieve bedrijfsvoering.

IBM, SAS en SAP zijn de traditionele marktleiders op het gebied van big data analysetools, maar er komen steeds meer en krachtiger concurrenten bij, zoals Bosch, Cisco, Dell, General Electric, Intel, Microsoft en Oracle. Steeds meer big data analyse-tools zullen gebaseerd worden op open source software, wat interoperabiliteit met informatiesystemen eenvoudiger maakt dan dat het geval  is bij proprietary software.

De omzet in de vertical gezondheidszorg zal tussen 2015 en 2022 met een CAGR van 11 procent groeien van 8 miljard dollar naar 17 miljard dollar. In de financiële sector, de tweede markt in omvang, verdubbelt de omzet de komende zeven jaar naar 13,8 miljard dollar. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe