0
Mobiel

Orange bestelt 5G antennes bij Nokia en Kathrein

donderdag 8 februari 2018 | 16:23 CET | Nieuws
De Duitse producent van antennes Kathrein meldt dat het met Nokia werkt aan een nieuwe generatie antennes voor Orange Frankrijk. Orange heeft het contract ook bevestigd, in de plannen om in Frankrijk en Roemenië 5G test sites te openen, later dit jaar. De prototypes zijn compact genoeg dat ze op bestaande mobiele sites kunnen worden bijgeplaatst.

Kathrein ontwikkelt een combinatie van een passieve multiband antenne in één behuizing, samen met een adaptieve actieve antenne voor Massive MIMO. De 5G-ready MIMO antennes zijn bedoeld voor multiband LTE en in een later stadium ook 5G. Nokia levert er de AirScale Radio Access voor, die een software upgrade kan krijgen naar 5G. De antennes krijgen 4x4 MIMO voor alle frequenties lager dan 6 GHz. Nokia werkt onder de naam ReefShark aan eigen chipsets, waarmee bestaande sites kunnen worden ingeplugd met nieuwe apparatuur die sneller en energiezuiniger is.

Orange heeft in Parijs al een prototype neergezet, onder meer om te kijken hoe deze antennes kunnen worden ingezet om de huidige sites klaar te maken voor de komst van 5G. Volgens Kathrein wil Orange tussen nu en een jaar (medio 2019) tot 30 procent van zijn huidige sites al upgraden. 


 tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën:
Landen:
::: voeg een reactie toe