0
Mobiel

Orange richt 5G-testopstelling in in Frankrijk en Roemenie

donderdag 8 februari 2018 | 10:57 CET | Nieuws
Orange maakt bekend dat het later dit jaar 5G access trials start in Frankrijk en Roemenië. Het bedrijf laat tevens weten te werken aan het design van een ‘smart’ antenne voor 4G/5G connectiviteit in samenwerking met Nokia en Kathrein, een Duitse fabrikant van communicatieantennes. De ontwikkeling van deze antenne bevindt zich op dit moment in de prototype fase. Het uiteindelijk resultaat moet compact genoeg zijn voor installatie op bestaande mobiele sites, zegt Orange.

Orange gaat end-to-end 5G testen uitvoeren in Lille en Douai, vanaf medio 2018 tot medio 2019. Zodra het bedrijf de noodzakelijke goedkeuring krijgt van toezichthouder Arcep, kunnen de tests van start gaan. Er wordt in Frankrijk gebruik gemaakt van Ericsson 5G equipment. 

Ook zal Orange in Frankrijk in de herfst een test netwerk uitrollen voor onderzoek naar 5G connectiviteit voor zelfrijdende auto’s. Ook dit gaat in samenwerking met Ericsson. Orange participeert in dit kader met Utac Ceram, een Franse groep die gespecialiseerd is in het testen van auto’s en certificering. Orange installeert 4G/5G mobiele coverage op het terrein van Utac Ceram in Linas-Montlhery (Ile-de-France region). 

In Roemenië gaat Orange in de tweede helft van het jaar 5G-based fixed access testen. Hier werkt het samen met Samsung en Cisco. De operator gaat onderzoeken hoe dit type fixed access kan bijdragen aan de glasvezelstrategie in Europa. De primaire focus ligt op consumentendoeleinden, maar er wordt tevens gekeken naar use cases voor zakelijk gebruik, zoals back-up oplossingen.


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieƫn:
Landen:
::: voeg een reactie toe