0
Mobiel

Ericsson breidt 5G netwerk software uit, plant 5G NR als update voor netwerken

donderdag 8 februari 2018 | 12:25 CET | Nieuws

Ericsson heeft enkele nieuwe toevoegingen aan zijn 5G-portfolio aangekondigd, met software updates voor het vierde kwartaal en een upgrade om 5G New Radio te gebruiken in bestaande netwerken. Onder de naam Street Macro komt het bedrijf met een tussenlaag tussen macro cell en small cell. 

Ericsson heeft in februari vorig jaar op het Mobile World Congress zijn 5G-platform gelanceerd, met een update in september. Daarin zit 5G Core, 5G Radio en transport, met een stuk OSS/BSS, netwerkdiensten en beveiliging.

Het bedrijf voegt in Q4 commerciële software toe voor het radionetwerk, met ondersteuning in alle wereldwijd gangbare spectrumbanden om op termijn 5G te gaan gebruiken in combinatie met de eerder geïntroduceerde baseband- en radio-apparatuur. 
De huidige Ericsson Radio System hardware kan een softwareupdate krijgen voor 5G NR. Ericsson meldt dat meer dan 150 verschillende radioproducten sinds 2015 die update kunnen krijgen en dat dat relevant is voor 190 mobiele netwerken in de wereld. Ook de kleine cellen en Radio Dot portfolio gaan naar 5G

Tussen micro en macro ziet Ericsson nog ruimte voor Street Macro, een tussenlaag van apparatuur die op gebouwen kan worden gezet. De connectiviteit wordt geleverd via een vaste of mobiele verbinding, afhankelijk van de situatie ter plaatse.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe