0
Mobiel

VodafoneZiggo gaat netwerk-slicing van Ericsson inzetten

woensdag 7 februari 2018 | 09:50 CET | Nieuws

VodafoneZiggo gaat netwerkvirtualisatie toepassen om het groeiende dataverkeer over zijn netwerken beter te beheren. De operator gebruikt hiervoor de Packet Core-oplossing van Ericsson, die onder meer gebruik maakt van netwerk slicing om fysieke netwerken op te delen in los opererende virtuele netwerken.

De netwerk-slicing-functionaliteit van Ericsson moet VodafoneZiggo’s enterprise-klanten van een virtueel netwerk en op maat gemaakte service voorzien. De Ericsson virtual Evolved Packet Core-oplossing wordt in de tweede helft van 2018 ingezet op VodafoneZiggo’s cloud-infrastructuur. 

Netwerkvereisten toegesneden op zakelijke klant

De virtuele Evolved Packet Core van Ericsson moet implementatie van netwerk-slicing mogelijk maken. Zo kunnen applicaties die worden ingezet in industriële communicatie, een gegarandeerde hoeveelheid netwerkbronnen krijgen. De ene zakelijke klant heeft extra betrouwbare services nodig, terwijl andere zakelijke klanten ultra-hoge bandbreedte of extreem lage vertraging vereisen. 

Het platform van Ericsson belooft de meest uiteenlopende functies te ondersteunen om aan al deze klanteisen op hetzelfde moment te kunnen voldoen. Ook netwerkaanbieders zoals Nokia, Huawei en ZTE zijn druk bezig om producten en diensten op het gebied van (5G) netwerk slicing te ontwikkelen en samen met operators uit te rollen.

Realiseren 'gigabit samenleving'

Volgens Eben Albertyn, Executive Director Technology bij VodafoneZiggo, is de operator bezig om haar ‘visie van een Gigabit-samenleving te realiseren’. “Ericsson is hierin onze strategische technologiepartner. De core-netwerkproducten die zij leveren, voorzien ons van de mogelijkheid IoT-applicaties te faciliteren en plaveien hiermee de weg richting 5G.”

Arun Bansal, Head of Regions Europa en Latijns-Amerika bij Ericsson stelt dat VodafoneZiggo de Zweedse netwerkleverancier vorig jaar als leverancier aanzocht van Mobile Core en IMS Core. “Met de toevoeging van onze virtuele Evolved Packet Core-oplossing, leveren we nu een serie van schaalbare, geïntegreerde en toekomstbestendige core-netwerkoplossingen die de klanten van VodafoneZiggo ten goede komen.”

Ericsson is naar eigen zeggen ook de enige leverancier van het macro-radionetwerk van VodafoneZiggo, inclusief 5G. Daarbij levert zij Managed Services die zowel de netwerk-uitrol en -inzet als netwerkontwerp en -optimalisatie beslaan. Deze overeenkomsten gelden tot eind 2020.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe