0
Video

Politie-actie tegen illegaal tv-kijken

donderdag 25 januari 2018 | 09:03 CET | Nieuws

De Nederlandse politie komt voor de tweede keer in actie tegen het illegaal bekijken van tv-zenders. Dat schrijft TotaalTV. Er vond onder meer een inval plaats in een winkel in Enschede waar gemanipuleerde tv-ontvangers verkocht werden. Zo kon zonder betaling naar tv-kanalen van Ziggo gekeken worden. Verder leverde het bedrijf illegale tv-kijkmogelijkheden via de satelliet, zoals via Canal Digitaal, TV Vlaanderen, Sky UK en Sky Deutschland. 

De fraude vond plaats via zogeheten cardsharing-techniek waarbij een legaal bij een aanbieder afgenomen abonnement via internet door middel van een server met meerdere personen gedeeld wordt. Het bedrijf in Enschede wordt er van verdacht niet alleen de gemanipuleerde ontvangers te verkopen, maar ook klanten tegen betaling toegang tot een dergelijke server te verlenen. 

Het illegaal kijken kost tv-aanbieders wereldwijd jaarlijks tientallen miljoenen euro’s aan omzet. De opsporing in Europese landen heeft in de afgelopen maanden daarom hogere prioriteit gekregen. Daarbij wordt niet behalve tv-fraude via cardsharing ook de verkoop van illegale IPTV-abonnementen aangepakt.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe