0
Breedband

Rendo richt glasvezeldochter Re-Net op

donderdag 19 oktober 2017 | 08:28 CET | Nieuws
Netbeheerder Rendo Holding heeft een zelfstandig onderdeel opgericht voor de glasvezelactiviteiten die het bedrijf onderneemt in Overijssel en Drenthe. Per 1 oktober werd Re-Net BV opgericht, 100 procent dochter van Rendo.

Begin dit jaar maakte Rendo bekend ruim acht miljoen euro te gaan investeren in de aanleg van glasvezelnetwerken. Het vervoer van data via glasvezel moet een nieuwe poot binnen het bedrijf worden en deze zal de komende jaren uitgroeien tot volwaardige derde activiteit naast het leveren van gas en elektriciteit.  

Rendo, nu dus Re-Net, werkt in de kop van Overijssel samen met CIF om 6.500 adressen aan te sluiten. Onlangs startte de vraagbundeling. Doel is om de buitengebieden van Kampen, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle te verglazen. Wanneer meer dan 50 procent zich tijdens de campagne van Glasvezel Buitenaf aanmeldt, wordt het glasvezelnetwerk in 2018 gebouwd. 

In Hoogeveen werkt Re-Net samen met de gemeente en ZaandDörpen Op Glas aan een glasvezeltraject. Ook in die gemeente geldt dat wanneer 50 procent van de bewoners van het buitengebied zich abonneert, Re-Net een glasvezelnetwerk zal aanleggen. De vastrechtbijdrage is vastgesteld op €8,95 per maand en Re-net heeft aangegeven deze niet te zullen indexeren of verhogen. Ook kan de vastrechtbijdrage niet worden afgekocht.


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe