0
Mobiel

Sonim stelt FY verwachtingen naar beneden bij en benoemt interim CFO

woensdag 11 september 2019 | 12:47 CET | Nieuws

Sonim Technologies heeft de verwachtingen voor de omzet en resultaten over 2019 naar beneden bijgesteld. Volgens het bedrijft komt dit doordat klanten van Sonim, waaronder Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, het aantal bestellingen van Sonim producten verlaagd hebben vanwege productvertragingen door softwareproblemen. Het bedrijf heeft de omzetverwachting voor dit jaar bijgesteld naar USD 137,7 miljoen met een verwacht nettoverlies van USD 15 miljoen een aan aangepast EBITDA-verlies van USD 5 miljoen.

De technische problemen hielden verband met de XP8-smartphone van Sonim en andere algemene niet-systemische, accessoire-gerelateerde problemen in de hoofdtelefoons. De genoemde leveringsvertragingen door softwareproblemen hadden ook gevolgen voor het aanbieden van Sonim producten door providers. De fabrikant verwacht dat de problemen tegen het eind van dit jaar opgelost zullen zijn en gaat uit van een positieve start in 2020. 

Sonim produceert nu ook buiten China

Sonim zei dat het ook heeft gewerkt aan het aanpakken van de risico's van de escalerende handelsoorlog tussen de VS en China, en dat het vorige week zijn eerste telefoons heeft verzonden die buiten China zijn vervaardigd. "Hoewel er meer werk te doen is om ervoor te zorgen dat alle Sonim-telefoons vrij van handelstarieven worden vervaardigd, is dit een positieve operationele stap voor Sonim," zei het bedrijf.

Daarnaast maakte Sonim onlangs ook de benoeming bekend van John Tirva als interim-CFO op het vertrek van Jim Walker. Tirva was eerder CFO van Intermedia, een cloud-UCaaS- en zakelijke applicatieprovider. Daarvoor werkte hij voor Dropbox en Broadcom, evenals voor IBM, Navistar Financial en Ernst & Young. Hij is momenteel lid van de raad van bestuur van Resonant.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn: Mobiel & Draadloos
Bedrijven: Intermedia / Sonim Technologies
Landen: Wereld
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.Kalender   /   Evenementen

13 sep IBC 2019
16 sep Customer Service & Experience Summit
16 sep Submarine Networks World 2019
23 sep Alibaba investors day
23 sep FRK Breitbandkongress 2019
23 sep European Conference on Optical Communications Exhibition
23 sep Open Networking Summit Europe
::: Meer Kalender Items