0
Algemeen

T-Systems verliest megacontract Thyssen-Krupp - WirtschaftsWoche

maandag 5 februari 2018 | 06:49 CET | Nieuws
Het Duitse technologiebedrijf Thyssen-Krupp heeft begin dit jaar een zevenjarig contract met T-Systems gecancelled, meldt het zakenblad WirtschaftsWoche. Naar verluidt zou het contract een waarde vertegenwoordigen van zo'n 700 miljoen euro. Volgens de publicatie in WirtschaftsWoche zouden beide bedrijven het contract hebben beëindigd vanwege veranderende strategische prioriteiten en nieuwe voorwaarden op de markt voor outsourcing. 

Het ging om een gezamenlijk besluit en verder melden insiders dat de situatie onhoudbaar was geworden. Niet alleen zou T-Systems moeite hebben met het leveren van diensten om de IT-systemen van Thyssen-Krupp te harmoniseren en tegelijkertijd zou Thyssen-Krupp niet in staat zijn geweest hiervoor de vereisten aan te leveren. 

De afgelopen jaren ondervond T-Systems de nodige problemen met grote klanten waardoor het IT-onderdeel van Deutsche Telekom in 2016 al zo'n 575 miljoen euro moest afschrijven, schrijft WirtschaftsWoche. Tussen 2007 en 2017 schreef T-Systems al bijna 7 miljard euro af, aldus bronnen. 

Begin dit jaar kondigde T-Systems bij monde van zijn nieuwe CEO Adel Al-Saleh aan het bedrijf in tweeën te splitsen. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieƫn:
Landen:
::: voeg een reactie toe