0
Algemeen

Talpa verkoopt TMG-belang aan Mediagroep voor 81 mln euro

maandag 4 december 2017 | 08:34 CET | Nieuws
John de Mol verkoopt de aandelen Telegraaf Media Groep die Talpa bezit aan Mediahuis. Talpa heeft een belang van 29 procent in TMG, goed voor zo’n 81 miljoen euro. Het Vlaamse mediabedrijf Mediahuis betaalt 6 euro per aandeel. 

De transactie is onderdeel van een overeenkomst tussen Mediahuis NV, Talpa Beheer BV, Talpa Holding NV en Telegraaf Media Groep NV. De overeenkomst voorziet tevens in de verkoop van TMG’s belang in Talpa Radio aan Talpa. De transacties zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.  

De koopprijs die Talpa in contanten betaalt voor het 23 procent belang van TMG in Talpa Radio resulteert voor TMG in een boekwinst van ruim 8 miljoen euro. De transactie is onder voorbehoud van advisering door de medezeggenschapsraad van TMG.

Pim Schmitz, CEO van Talpa: “Met de deal als geheel zijn wij zeer gelukkig. Voor de uitrol van Talpa Network is het strategisch gezien van enorme waarde om alle aandelen van het radiobedrijf in bezit te hebben en daar hebben we op aangestuurd. Voor TMG is het beter met één krachtige aandeelhouder van doen te hebben in plaats van twee. Dat hebben wij ook altijd gezegd. Intussen werken we als Talpa goed samen met TMG en liggen er meer gezamenlijke projecten in het verschiet.” 

De transacties hebben geen negatieve gevolgen voor de organisatie en de werkgelegenheid bij TMG.


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe