0
Algemeen

Vodafone migreert naar Google Cloud voor Neuron data analytics

vrijdag 22 november 2019 | 08:39 CET | Nieuws

Google Cloud en Vodafone Group melden een overeenkomst voor het hosten van Vodafone's Neuron cloudplatform voor data-analyse, business intelligence en machine learning. Het contract is onderdeel van Vodafone's inspanningen om zijn activiteiten te digitaliseren om de kosten te verlagen en de klantenservice te verbeteren.

Het bestaande on-premises groepsdataplatform van Vodafone is een gedeelde service die bestaat uit acht clusters met meer dan 600 servers en wordt gebruikt in 11 landen. Het platform is gebaseerd op de oude Hadoop-architectuur die de flexibiliteit of schaalbaarheid mist om de vraag naar analyses en een toenemende lijst van innovatieprojecten te ondersteunen.

Het bedrijf heeft het nieuwe Neuron big-data-analyseplatform gebouwd, zodat het real-time data-analyse kan gebruiken om unieke inzichten in zijn bedrijf te verkrijgen. De operator bedient 625 miljoen klanten via zijn mobiele netwerken in 24 landen, plus partnernetwerken in nog eens 24 landen. De inzichten helpen de operator zijn klantenservice te verbeteren, netwerken te plannen en te optimaliseren en gepersonaliseerde aanbiedingen aan klanten te bieden.

Nieuwe platformmogelijkheden lokale markten

Neuron zal Google Cloud gebruiken om meerdere gegevensbronnen in een gestandaardiseerd formaat te brengen en de activiteiten te verbeteren door Vodafone's bestaande software cloud-compatibel te maken, waardoor lokale markten nieuwe platformmogelijkheden kunnen gebruiken zonder bestaande campagnes te verstoren. Het platform wordt al in 11 landen uitgerold.

Het platform maakt ook gebruik van andere Google Cloud-services, waaronder Dataflow, Dataproc, Cloud Composer, Data Fusion, BigQuery en Google Kubernetes Engine. Deze diensten zullen de integratie helpen vereenvoudigen, zei Google.

Vodafone gebruikt Google Cloud Platform (GCP) ook voor hybride infrastructuur en containers en voor de ontwikkeling van zijn volgende generatie business intelligence-platform. Dit levert inzichten sneller en op een meer gestandaardiseerde manier op, waardoor het gemakkelijker wordt om prestaties tussen afdelingen en lokale markten te vergelijken.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieƫn: Algemeen
Bedrijven: Google / Vodafone
Landen: Wereld
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.