0
Breedband

Voormalig CEO Deutsche Telekom wordt voorzitter RvC Inexio

woensdag 16 november 2016 | 12:39 CET | Nieuws

René Obermann, voormalig CEO van Deutsche Telekom, zal in de komende dagen benoemd worden tot voorzitter van de raad van commissarissen bij de Duitse glasvezelprovider Inexio, zo meldt Broadband TV News. Obermann is nu al managing director bij het private equity fonds Warburg Pincus.

Warburg Pincus heeft bekend gemaakt een meerderheidsbelang verworven te hebben in de Duitse glasvezelprovider Inexio. In samenwerking met mede-aandeelhouder en investeerder Deutsche Beteiligungs AG wil Warburg Pincus de uitrol van het glasvezelnetwerk in Duitsland de komende maanden verder versnellen.

Het glasvezelnetwerk van Inexio heeft nu al een omvang van 5.500 kilometer en is actief in 11 deelstaten in Duitsland. Het netwerk is in een tijdsbestek van minder dan 10 jaar uitgerold en bedient al meer dan 75.000 klanten die eerder niet over een vaste breedband verbinding beschikte.

Inexio oprichter en CEO, David Zimmer, verwacht de snelle groei van het bedrijf en de uitrol van het glasvezelnetwerk ook in de komende jaren voor te kunnen zetten. Volgens Zimmer mikt het bedrijf op een jaarlijkse omzetstijging van 30 procent. Zimmer ziet Fiber to the Home (FTTH) en Fiber to the Business (FTTB) als enige instrument om binnen enkele jaren bandbreedtes van meer dan 1 gigabit per seconde te kunnen gaan leveren aan klanten.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën:
Landen:
::: voeg een reactie toe