0
Mobiel

Yes Telecom breidt verder uit met overname Vrieservice

vrijdag 24 maart 2017 | 12:37 CET | Nieuws
Yes Telecom neemt Vrieservice over, een zelfstandige service provider voor mobiele en vaste communicatie in Drachten. Yes, een zelfstandige dochterorganisatie van KPN voor de zakelijke markt, versterkt met de aankoop de positie in de mkb-markt, vooral in Noord-Nederland. 

Vrieservice is al 15 jaar actief en zal verder gaan onder de merknaam Yes Telecom. De vestiging in Drachten zal gehandhaafd blijven voor ondersteuning van Business Partners en klanten, stelt Lothar Steegstra, Algemeen Directeur Yes Telecom. De zakelijke operator beschikt nu over vestigingen in Leiden, Hengelo, IJsselmuiden en Drachten. 

Uitbreiding activiteiten

Yes Telecom heeft de afgelopen jaren meer overnames gedaan, waaronder Mobile Service in 2014 en vaste zakelijke telefonie-aanbieder Dekatel in 2016. KPN-dochters Telfort Zakelijk en Yes Telecom waren in de eerste helft van 2016 goed voor 65 procent van de markt voor zakelijke simkaarten. In totaal had deze markt in Nederland toen volgens Telecompaper-onderzoek een omvang van bijna 600.000 simkaarten, ofwel 9 procent van de totale virtual operator (VO)- markt. Behalve Telfort Zakelijk en Yes werden destijds de onafhankelijke partijen Galaxy, VrieService en Intercity Technology nog als partijen van enige omvang genoemd.

Yes Telecom had altijd een focus op mobiele telefonie, maar liet begin maart weten dat het diensten op het gebied van vaste telefonie gaat introduceren. De zakelijke operator noemde het een logisch onderdeel van de transitie die Yes Telecom heeft ingezet van mobiele provider naar Solutions Provider - waar de overname van branchegenoot Dekatel in april 2016 deel van uitmaakt. 

De hosted-telefonieoplossing Mobiel Kantoor wordt in de maand maart uitgebreid met vaste telefonie en internet. Met de uitbreiding naar vaste diensten denkt Yes Telecom te voorzien in de behoefte van het mkb om naast “Mobile first” ook een vaste werkplek en vaste telefoon te behouden.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe