0
Breedband

Delta zoekt ruimte voor groei, breidt uit buiten Zeeland

woensdag 7 maart 2018 | 10:36 CET | Marktcommentaren
De van oorsprong Zeeuwse kabelaar Delta begint met het aanbieden van triple play diensten buiten de provincie waar haar roots liggen, door mee te doen met de campagne van Glasvezel buitenaf in twee Brabantse gemeentes. Daarnaast gaat Delta meedoen met een aantal nieuwe campagnes van Glasvezel buitenaf. Het geheel vormt een pilot die, bij een positieve evaluatie, vervolg zal krijgen in meer gebieden. Glasvezel buitenaf is een dochter van glasvezel netwerk operator CIF dat eind vorig jaar door Delta’s eigenaar EQT werd overgenomen.

Met de uitbreiding buiten Zeeland krijgt Delta de mogelijkheid om te gaan groeien buiten de markt van 192 duizend huishoudens die in Zeeland met Delta’s kabelnetwerk verbonden zijn. In de afgelopen jaren heeft Delta zoals alle kabelaars televisieklanten verloren, terwijl het aantal breedbandklanten stabiel laveerde tussen 100 duizend en 101 duizend, plus nog eens 55 duizend vaste telefonieklanten, blijkt uit de onze kwartaalrapportages. 

Sinds de overname door EQT begin 2017 heeft Delta aangekondigd dat het analoge televisiesignaal in 2018 zal worden uitgezet, dat het netwerk wordt geupgraded - waardoor er straks breedband met maximale downloadsnelheid van 1 Gbps aangeboden kan worden - en het heeft een nieuwe IPTV dienst gelanceerd. Nu komt daar dus uitbreiding van verzorgingsgebied bij.

Hiermee vindt Delta zusterbedrijf Caiw, dat al actief is op het complete glasvezelnetwerk van CIF en alle bestaande en nieuwe Glasvezel buitenaf projecten. Daarmee worden rond de 350.000 huishoudens bereikt. In het afgelopen jaar heeft Caiw, door te participeren in de Glasvezel buitenaf-projecten, haar televisieklanten bestand zien groeien, in plaats van de dalende trend van de jaren daarvoor.

Voorlopig lijkt EQT te kiezen voor een tweesporenbeleid waarbij Delta en Caiw naast elkaar opereren. Het is niet duidelijk of er straks een keuze gemaakt gaat worden voor één van de twee sporen of dat EQT will gaan differentiëren op prijs en productsamenstelling. Delta is ook energieleverancier en kan die diensten ook buiten haar eigen netwerk aanbieden, dus als het netwerk van VodafoneZiggo opengesteld wordt voor derden, zoals ACM wil, zou de aanbieder ook landelijk triple play diensten kunnen gaan aanbieden.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe