0
Breedband

ABN Amro roept retailers op tot openheid gebruik klantdata

dinsdag 9 februari 2016 | 09:33 CET | Nieuws
Consumenten zijn nog zeer terughoudend om persoonlijke informatie te delen met retailers, zo meldt ABN Amro in het sectorrapport ‘Big data in de retail bezien vanuit klantperspectief’. Volgens de onderzoekers geeft wat betreft fysieke winkels 57 procent van de consumenten aan dat ze geen persoonlijke informatie willen delen en ligt dit bij webwinkels hoger op 60 procent. 

Hoe hoger de leeftijd, hoe lager de bereidheid om gegevens te delen, aldus de onderzoekers. De bereidheid om persoonlijke gegevens te delen is met name gedaald onder consumenten van 30 jaar en ouder. Volgens het rapport hangt dit waarschijnlijk samen met nieuwe online marketingtechnieken, waarbij consumenten advertenties krijgen op basis van hun surfgedrag en browsergeschiedenis. Zij zouden het gevoel krijgen dat dit ten koste gaat van de privacy.

Volgens het rapport neemt de bereidheid om gegevens te delen echter behoorlijk toe als de winkelier transparant is in hoe deze informatie wordt gebruikt. De bereidheid om persoonlijke informatie te delen zou dan stijgen naar 70 procent van de consumenten. Deze consumenten verwachten dan wel een tegenprestatie, zoals een financieel voordeel. Daarnaast neemt de bereidheid toe zodra consumenten een winkel of merk beter kennen. Volgens de onderzoekers biedt dit kansen voor lokale winkeliers.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe