0
Algemeen

Amazon schikt belastingruzie met Franse autoriteiten

dinsdag 6 februari 2018 | 09:23 CET | Nieuws

Amazon  heeft een langlopend dispuut met de Franse belastingautoriteiten geregeld. Het ging om een verzoek uit 2012 over het betalen van bijna 200 miljoen euro aan achterstallige belastingen en boetes over de periode 2006-2010. Wat Amazon nu heeft betaald, is niet bekend gemaakt. 

De onenigheid betrof praktijken van Amazon om af te dragen belastingen over activiteiten in Frankrijk te minimaliseren door de verkoop via Luxemburg te laten lopen. Amazon stelt in een verklaring dat zijn boekhoudpraktijken sinds 2015 aangepast zijn. De belastingafdracht verloopt nu via een hiervoor speciaal opgezette Franse dochter. Amazon heeft in een vergelijkbare zaak vorig jaar 100 miljoen euro betaald aan de Italiaanse belastingdienst. 

Het nieuws over de regeling komt een dag nadat Europees Commissaris Pierre Moscovici (economische en fiscale zaken) sprak over aanpassing van belastingregulering voor de GAFA techconcerns (Google, Apple, Facebook en Amazon) en andere techgiganten vanwege hun structurele pogingen om zo min mogelijk belasting af te dragen over Europese activiteiten. Eind maart moeten er voorstellen liggen om bedrijven met een jaaromzet van meer dan 750 miljoen euro op dit gebied beter aan te pakken.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe